Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει την επιτυχία της Σουηδίας στον κορωνοϊό - Αναβαθμίζει τον εμπνευστή της «ανοσίας της αγέλης»



Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προήγαγε έναν από τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την «ανοσία της αγέλης» της Σουηδίας για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19, αναγνωρίζοντας έτσι πως αυτή ήταν ίσως η πιο πετυχημένη απάντηση στην πανδημία, καθώς οι επιπτώσεις στην οικονομία ήταν ελάχιστες, ενώ οι Σουηδοί δεν υποφέρουν από «δεύτερο κύμα» όπως όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο Johan Giesecke έχει λάβει ανώτερη συμβουλευτική θέση ως αντιπρόεδρος της Στρατηγικής και Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας για τους μολυσματικούς κινδύνους.


Ψηφίστηκε σε αυτήν τη θέση, η οποία στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από τον ΠΟΥ. Σε αυτόν τον ρόλο, ο Giesecke θα συμβουλεύει τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, σχετικά με την αντιμετώπιση πανδημιών.

Προς την έναρξη της πανδημίας, η οποία έχει πλήξει τώρα περισσότερα από 25 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, η Σουηδία έλαβε την ψύχραιμη απόφαση να αποφύγει το Lockdown

Ενώ πολλές άλλες χώρες έχουν θέσει εντολές για να παραμείνουν οι άνθρωποι στο σπίτι τους και να αποφύγουν την κοινωνική επαφή, η Σουηδία δεν επέβαλε τέτοια μέτρα.

Αντ 'αυτού, βασίστηκε σε εθελοντικούς περιορισμούς - για παράδειγμα, ζητώντας από τους ανθρώπους να εργαστούν από το σπίτι όπου είναι δυνατόν και να αποφύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες.


Αυτά τα μέτρα είχαν σκοπό την επίτευξη «ανοσίας αγέλης».

Ο Giesecke ήταν κρατικός επιδημιολόγος της Σουηδίας μεταξύ 1995 και 2005. Θεωρείται μέντορας του Anders Tegnell, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο το 2013.

Γράφοντας στο The Lancet τον Μάιο, ο Giesecke είπε ότι πιστεύει ότι «όλοι θα εκτεθούν» στον ιό κάποια στιγμή και ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι θα μολυνθούν» - αλλά πολλοί θα έχουν αδύναμα ή ήπια συμπτώματα.

«Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε αυτήν την εξάπλωση: ένα lockdown μπορεί να καθυστερήσει σοβαρές περιπτώσεις για λίγο, αλλά μόλις μειωθούν οι περιορισμοί, οι περιπτώσεις θα επανεμφανιστούν. Περιμένω ότι όταν μετράμε τον αριθμό των θανάτων από το COVID-19 σε κάθε χώρα σε ένα χρόνο από τώρα, τα στοιχεία θα είναι παρόμοια, ανεξάρτητα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί».

Ότι ακριβώς συμβαίνει δηλαδή σε όλες τις χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η οποία εξαιτίας του lockdown παρουσίασε ύφεση 15,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Μιλώντας για τον νέο του ρόλο στην ΠΟΥ σε συνέντευξή του στο UnHerd, ο Giesecke είπε ότι η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ανταπόκριση της Σουηδίας στην πανδημία έχει γίνει πιο ευνοϊκή από τις αρχές του έτους (μόνο στην Ελλάδα συνεχίζουν να αγνοούν τα στοιχεία) . «Τότε πίστευαν ότι ήμασταν τρελοί», ανέφερε.

Πηγή: pronews.gr
 
 
Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου