Σχετικά με μένα...


Γεια σας…


Μεγάλωσα κι εγώ ως κλασσικός παμφάγος και άρχισα να ασχολούμαι με την υγεία από το 2008 με μία περιπέτεια υγείας της οικογένειας μου.

Κάποια στιγμή το 2013 γνώρισα τον Δρ. Μουρούτη και μετά από την συμμετοχή μου σε ένα από τα Βιωματικά του σεμινάρια στο Ελατοχώρι ανακάλυψα ότι μπορώ να τρέφομαι χορτοφαγικά και  με έκπληξη είδα πως όχι μόνο δεν κάνεις κακό στην υγεία σου αλλά εφόσον τρέφεσαι με μια ποικίλη φυτική διατροφή βελτιώνεις την υγεία σου ενώ ταυτόχρονα σώζεις και τις ζωές αθώων χορτοφάγων ζώων, κάνεις καλό στον πλανήτη στο περιβάλλον και παράλληλα υποστηρίζεις τη πνευματική σου εξέλιξη ως άνθρωπος.

Έκτοτε είμαι πλέον είμαι αυστηρά χορτοφάγος Vegan με παράλληλη αποχή από όλα τα ζωικά προϊόντα (γαλακτοκομικά, αυγά κλπ) και έχω βελτιώσει κατά πολύ την υγεία μου.

Στην συνέχεια παρακολουθώντας διάφορα  βίντεο στο διαδίκτυο με σφαγές και βασανισμούς ζώων, ξύπνησε μέσα μου κάτι που ήταν έτσι και αλλιώς σε βαθύ λήθαργο, η φιλοζωία και η συμπόνια για αυτά τα πλάσματα.

Από τότε συνεχίζω να είμαι χορτοφάγος και να προάγω το φυτικό τρόπο διαβίωσης και διατροφής που με γοήτευσε, και κατά κάποιο τρόπο έγινα με τη σειρά μου ηλεκτρονικός ακτιβιστής κοινοποιώντας στη προσωπική μου σελίδα ενημερωτικά βίντεο και σελίδες με σκοπό να ενημερώσω το κόσμο για τη χορτοφαγία.

Δημιούργησα διαδικτυακές ομάδες και σελίδες, με σκοπό την προώθηση  της χορτοφαγίας και την προάσπιση της υγείας γενικότερα...

Περικλής Διδασκάλου 


____________________________________________________________________________

Αν βάλουμε ένα μωρό σε μία κούνια και του δώσουμε ένα κουνέλι και ένα μήλο  τι νομίζετε ότι θα κάνει?
θα παίξει με το μήλο και θα φάει το κουνέλι? ή  θα φάει το μήλο και θα  παίξει με το κουνέλι?


Αν δεν είσαι vegan, γίνε vegan. Η ολική χορτοφαγία (veganism) είναι μη-βία. Κυρίως είναι μη-βία προς άλλα αισθανόμενα όντα. Αλλά είναι και μη-βία προς τη γη και μη-βία προς τον εαυτό σου. 

Vegan είναι αυτή η "περίεργη" ομάδα ανθρώπων (στην οποία ανήκω κι εγώ) που έχει συνειδητοποιήσει τι κάνει η κατανάλωση ζωικών προϊόντων στον ανθρώπινο οργανισμό, στο περιβάλλον και στα ταλαίπωρα ζώα που κακοποιούνται κατά εκατομμύρια με φρικιαστικούς τρόπους καθημερινά για να ικανοποιηθεί ο ουρανίσκος του παραπλανημένου κοινού.

Σημαντικά νέα, άρθρα, διαλέξεις, σεμινάρια για την υγεία στα παρακάτω ιστολόγια, σελίδες και ομάδες μου στο διαδίκτυο & στο facebook:


Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στην προσωπική μου ιστοσελίδα  www.didaskalou.gr
Περικλής Διδασκάλου Τηλ. 6977-366300  email periklis@didaskalou.gr