Τα 10 πιο σημαντικά κίνητρα για αλλαγή στην πρώιμη, μέση και Τρίτη ηλικία...


Μήνυμα του Δρ Μουρούτη 30 Δεκεμβρίου 2013www.facebook.com/DrMouroutis

Φίλοι και φίλες μου!
Καθώς εκπνέει το 2013 και τυπικά (όχι ουσιαστικά) εισερχόμαστε σε ένα νέο έτος. όλοι μας πράττουμε και δίδουμε υποσχέσεις για κάτι καινούργιο, όμορφο και αλλιώτικο..
Εμείς δίδουμε μια υπόσχεση μονάχα.. να μείνουμε πιστοί στην παρακαταθήκη της ομορφιάς της Αλήθειας με ότι αυτό και να συνεπάγεται και έπεται..
Παρακάτω είναι κάποιες από τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα μέχρι και τον Αύγουστο του νέου έτους αλλά, για περαιτέρω ενημέρωση καλείστε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας www.inz.gr και στο facebook , τις ανά χρόνους ανακοινώσεις που αναρτούμε..
Επισυνάπτουμε και ένα άρθρο προς ανάγνωση και μελέτη για την υγεία σας και την ζωή σε όλες τις ηλικίες.. ευχόμαστε να το απολαύσετε και θα χαρούμε να λάβουμε σχόλιά σας...
Καλή σας χρονιά και ευχόμαστε ότι καλύτερο εν Θεώ και ανθρώποις..
Με αγάπη,


Εκ φύσεως τους οι άνθρωποι προσεγγίζουν την ευχαρίστηση και αποφεύγουν τον πόνο. Αλλά η ισχυρότερη από τις δύο δυνάμεις είναι η επιθυμία να αποφύγουν τον πόνο. 
Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι αλλάζουν, όταν αρχίζουν να ταλαιπωρούνται λόγω πάχους ή κάποιας ασθένειας που αντισταθμίζει της φροντίδας του εαυτού τους. 
Επειδή η ένταση και το είδος των ερεθισμάτων που απορρέουν από την ευχαρίστηση και την αποφυγή του πόνου ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, διαφέρουν επίσης και τα κίνητρα για την αλλαγή.

ΠΡΩΪΜΗ ΗΛΙΚΙΑ
Το κίνητρο κατά την πρώιμη ηλικία της ζωής είναι:
Η αποφυγή του πόνου και η γελοιοποίηση.
 
Για τα περισσότερα παιδιά, η γελοιοποίηση από τους συμμαθητές είναι μια κοινή και οδυνηρή εμπειρία, και η προσωπική τους εμφάνιση είναι πιο συχνά το επίκεντρο αυτής της διακωμώδησης. Παρακολουθήστε το παιδί σας σαν ‟γαμπρό” πριν από το σχολείο: κάθε τρίχα πρέπει να είναι στη θέση της, και το πιο μικρό ψεγάδι μπορεί να είναι επαρκής λόγος για να του χαλάσει όλη την ημέρα. Ο πόνος, του να μην αισθάνεται κάποιος ελκυστικός είναι συχνά αρκετά ενοχλητικός και θεωρούν ότι μια αλλαγή είναι απαραίτητη. Η κακή απόδοση στην τάξη και στον αγωνιστικό χώρο είναι μια άλλη συνηθισμένη πηγή γελοιοποίησης. Οι αθλητικές ικανότητες είναι ένα άμεσο επακόλουθο του σωματικού βάρους ενός παιδιού, το μυϊκό σύστημα είναι η πηγή της ενέργειας (είναι η τροφή τους).
Τα μωρά γεννιούνται με μια έμφυτη προσπάθεια να μάθουν, και τα μικρά παιδιά εκ φύσεως τους είναι περίεργα, αλλά από τη γέννηση μέχρι τις μεγάλες τάξεις στο σχολείο βρίσκονται στο έλεος των αποφάσεων των γονιών τους σχετικά με την διατροφή τους. Όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι (τουλάχιστον μερικώς) η ευημερία τους εξαρτάται από δική τους βούληση και τις δικές τους επιλογές. Οι εμπειρίες κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων ετών αποτελούν νοοτροπίες και συνήθειες που διαρκούν μια ζωή.

Οι κορυφαίες δέκα προσπάθειες για να βοηθήσετε τα παιδιά:
1.  Αναγνωρίστε την στεναχώρια τους και συζητήστε μαζί τους γι 'αυτό. Μήπως το παιδί σας πάσχει από ακμή, παχυσαρκία, κοιλιακό άλγος, ή πόνο στις αρθρώσεις; Μήπως έχουν καμιά αδικαιολόγητη ψυχική κατάπτωση ή χαμηλή αυτοεκτίμηση;
2.  Είναι οι γονείς για τα παιδιά τους τα "καλύτερα παραδείγματα" Ως εκ τούτου, οι ίδιοι οι γονείς πρέπει να φαίνονται και να αισθάνονται καλά.
3.  Οι γονείς πρέπει να παρέχουν ελκυστικά γεύματα. Πιθανόν μια καλή χορτόσουπα με φιδέ θα είναι καλύτερα αποδεκτή από μια απλή ψητή πατάτα.
4.  Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι η παχυσαρκία δεν είναι φυσιολογική (αν και το 30% από τους συμμαθητές του ή τις συμμαθήτριες του είναι υπέρβαροι), και ότι η ακμή δεν είναι μόνο από τις ορμονικές αλλαγές που συνοδεύουν την εφηβεία, αλλά είναι και αποτέλεσμα του τρόπου που τρώμε. Εξηγήστε τους ότι οι κινήσεις του εντέρου δεν πρέπει να είναι επώδυνες και να κρατάνε μισή ώρα.
5.  Συμπεριλάβετε τα παιδιά σας στα ψώνια και την προετοιμασία των γευμάτων. Διδάξτε τους πώς να παραγγέλλουν όταν τρώνε έξω.
6.  Ερευνήστε τα πάθη του παιδιού σας. Εάν ο αθλητισμός είναι σημαντικός για αυτούς, επισημάνετε ότι οι αθλητές μεγάλων αποστάσεων (δρομείς, ποδηλάτες, κ.λπ.), κερδίζουν επειδή τρέφονται σωστά με άμυλα και δεν επιβαρύνονται από τα πρόχειρα φαγητά, τρόφιμα ζωικής προέλευσης και λίπος.
7.  Απομυθοποιήστε ότι η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης (κρέας, πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά) χτίζει τους μυς.
8.  Εξερευνήστε και άλλα ωφέλημα για την βελτίωση της προσωπικής τους εμφάνισης (εκτός από την απώλεια του υπερβολικού σωματικού πάχους). Το λιπαρό δέρμα και η ακμή είναι αποτέλεσμα των φυτικών ελαίων και του ζωικού λίπους.
9.  Ο πόνος των ζώων και η περιβαλλοντική καταστροφή είναι θέματα τα οποία αποσπούν την προσοχή των παιδιών, ακόμη περισσότερο από ότι τα θέματα της εμφάνισης και της υγείας τους.
10.               Κάνετε γνήσια θετικά σχόλια για το παιδί σας ως άτομο (όχι για την εμφάνισή τους) και για τα επιτεύγματά τους.

ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ
Το κίνητρο κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας είναι:
Απόκτηση ομορφιάς & Δύναμης
 
Με απλά λόγια, η πλούσια δυτική διατροφή στερεί τους ανθρώπους από την ομορφιά και τη δύναμή τους. Πού έχουν πάει όλες οι ωραίες γυναίκες και οι ωραίοι άνδρες; Έχουν περάσει στη σκοτεινή πλευρά της τραπεζαρίας. Οι άνθρωποι που ενισχύουν την ελκυστικότητα τους ξοδεύοντας χιλιάδες δολάρια σε ρούχα, αυτοκίνητα, μακιγιάζ, αρώματα, και την πλαστική χειρουργική έχουν γίνει απεχθείς, όλα για τα εξεζητημένα φαγητά που είναι γεμάτα από λίπος και αλάτι, και μυρίζουν αηδιαστικά. Οι ζωές καταστρέφονται από την διατροφή στον ίδιο βαθμό που καταστρέφονται από το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ, ή την εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Καταστρέφονται από άστοχες επιλογές. Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν την υγεία τους απλά αλλάζοντας τη διατροφής τους.
Τα δέκα σημαντικά κίνητρα για τους ενήλικες :
1.  Η σεξουαλική ελκυστικότητα εξαρτάται από την υγεία σας και την προσωπική σας εμφάνιση. Η υγεία είναι ελκυστική. Οι φυσικές δυνάμεις για τη συνέχιση της ύπαρξης του ατόμου και για την Επιβίωση του Είδους στους άνδρες και στις γυναίκες είναι να μοιραστούν το γενετικό τους υλικό (ωάρια και σπερματοζωάρια) με υγιείς συντρόφους, έτσι ώστε να παράγουν άριστους απογόνους. Όντας υπέρβαροι, προέκταση κακής υγείας, συμπεριλαμβάνετε υψηλότερος κίνδυνος καρδιακών νόσων, διαβήτη και καρκίνου.
2.  Η φυσική ελκυστικότητα και ομορφιά είναι καλύτερη από όταν καλλωπιζόμαστε. Το λαμπερό δέρμα είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης της κυκλοφορίας με μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος. Οι κηλίδες, η ακμή, και τα σπυράκια, προκαλούνται από μια διατροφή βασισμένη σε ζωικά λιπαρά.
3.  Η φυσική οσμή του σώματος θα έπρεπε να είναι σεξουαλικά ελκυστική, κάτι που από καιρό είναι γνωστό στη βιομηχανία αρωμάτων. Το πιο αποκρουστικό και η πηγή της κακής αναπνοής και άσχημης σωματικής οσμής που είναι το αποτέλεσμα της ζωικής διατροφής.
4.  Η ελκυστική προσωπική σας εμφάνιση και η υγεία σας που ακτινοβολεί, θα χρησιμεύσει ως κίνητρο για καλύτερες επιλογές τροφίμων για το σύζυγό σας, τα παιδιά, τις κοινωνικές επαφές και τους συναδέλφους σας.
5.  Η υγιεινή διατροφή βελτιώνει την αναπαραγωγική γονιμότητας, σε άνδρες και γυναίκες.
6.  Καταναλώνοντας κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα μειώνεται η ποσότητα και η ποιότητα του σπέρματος.
7.  Η κατανάλωση ζωικών προϊόντων αυξάνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών σε απογόνους (για τη μητέρα και τον πατέρα).
8.  Η Αμερικανοί λατρεύουν τους λεπτούς και αποδοκιμάζουν τους παχύσαρκους. Οι πιθανότητές σας για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία εξαρτάται από την υγεία και την εμφάνισή σας. Για παράδειγμα, οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν λιγότερες πιθανότητες να φοιτήσουν σε κολέγιο, και ακόμα παίρνουν χαμηλότερους μισθούς.
9.  Οι καθημερινές σωματικές δραστηριότητες και η αθλητική απόδοση ενισχύεται με την υγιεινή διατροφή.
10.               Η συντόμευση της ζωής από ασθένειες, όπως ο καρκίνος του μαστού και οι καρδιακές παθήσεις είναι το αποτέλεσμα των λιπαρών της ζωικής διατροφής που βασίζεται η Αμερικανική διατροφή.
Το κίνητρο κατά τα τέλη της ζωής είναι να: καθυστερήσει ο θάνατος και η αποφυγή της αναπηρίας
Τα αναπαραγωγικά και παραγωγικά χρόνια ακολουθούνται από τα χρόνια αφυπηρέτησης (νοητικής και φυσικής). Οι σκέψεις και οι φοβίες σας στρέφονται προς την αναπηρία και το θάνατο. Μία ακόμα ημέρα στο παιχνίδι του γκολφ ή μια ώρα παίζοντας με τα εγγόνια σας αξίζει σχεδόν κάθε θυσία, και ειδικά για ανθρώπους που πλησιάζουν την υπέρτατη θυσία. Παρόλα αυτά συχνά οι άνθρωποι λένε: ‟δεν φοβάμαι τον θάνατο, φοβάμαι την αναπηρία και την εξάρτηση από τα παιδιά μου”.

ΜΕΓΑΛΗ Ή ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Τα δέκα σημαντικά κίνητρα για τους μεγάλους.


1.  Η κανονική διάρκεια της ανθρώπινης ζωής είναι περίπου στα 85 χρόνια. Αυτό σημαίνει θάνατο από φυσικά αίτια (όχι από πολέμους, ατυχήματα, ή ασθένειες) και μπορεί να συμβεί σε αυτή την ηλικία. Η φυσική ζωή περιορίζεται από τον αριθμό των φορών που ένα κύτταρο θα διαιρεθεί κατά την διάρκεια μιας ζωής. Ένας "φυσικός θάνατος" είναι αποτελέσματα καρδιακής ανεπάρκειας. Ιδανικά αυτό το τελικό γεγονός συμβαίνει σιωπηλά κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς η εξασθενημένη καρδιά επιστρέφει το αίμα στους πνεύμονες γεμίζοντας τους με υγρό. Η πραγματική μέση διάρκεια ζωής, σε όλο τον κόσμο, είναι πολύ μικρότερη, περίπου στα 67 χρόνια, λόγω αιτιών που θα μπορούσαν να προληφθούν σε μεγάλο βαθμό.
2.  Οι καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι η κύρια αιτία των θανάτων παγκοσμίως. Η πλούσια δυτική διατροφή είναι η κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ.
3.  Ο μέσος αριθμός των φαρμάκων που καταναλώνονται από τους ηλικιωμένους κυμαίνεται από 8 έως 13. Οι άρρωστοι άνθρωποι παίρνουν φάρμακα. Αν τρώτε καλά, και κάνετε προσεκτική άσκηση, μαζί με λίγο ηλιοφάνεια, θα πρέπει να αναμένετε ότι θα παραμείνετε χωρίς φάρμακα για μια ζωή.
4.  Οι αισθήσεις της όρασης, ακοής, όσφρησης και της γεύσης θα λειτουργούν για όλη τη διάρκεια της ζωής (με μόνο μια ήπια απώλεια) ακολουθώντας την McDougall δίαιτα.
5.  Η ανικανότητα (στυτική δυσλειτουργία) προκαλείται από την έλλειψη αποτελεσματικής κυκλοφορίας του αίματος στο πέος. Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας και η απόδοση δεν είναι απλά αποτέλεσμα της μεγάλης ηλικίας, αλλά και οι τροφές που επιλέγουμε να φάμε.
6.  Οι υγιείς γυναίκες περνούν στην εμμηνόπαυση χωρίς να προσβάλλονται από εξάψεις, ή την ψυχική και συναισθηματική αστάθεια. Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική μετάβαση της ζωής, δεν είναι μια ασθένεια.
7.  Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που κατά κύριο λόγο προκαλείται από μια διατροφή πλούσια σε ζωικές πρωτεΐνες. Ωστόσο, η οστική πυκνότητα, αντικατοπτρίζει την αναπαραγωγική κατάσταση πάνω από την υγεία των οστών. Οι γυναίκες στην αναπαραγωγική ηλικία τους αποθηκεύουν περίπου δύο κιλά ορυκτών (ανόργανα συστατικά) για την εγκυμοσύνη και τη γαλουχία. Πέρα από την εμμηνόπαυση, δεν υπάρχει λόγος να διατηρηθεί αυτή η επιπλέον αποθήκευση του ασβεστίου κλπ, η οστική πυκνότητα μειώνεται φυσιολογικά.
8.  Η εκφυλιστική αρθρίτιδα (λόγω γήρατος) είναι συνέπεια της κακής δυτικής διατροφής. Οι αρθρώσεις θα πρέπει να παραμένουν κανονικά διαμορφωμένες και λειτουργικές για μια ζωή.
9.  Η Άνοια, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Alzheimer, οφείλονται στην δυτική δίαιτα και την δηλητηρίαση με αλουμίνιο. Θα πρέπει να περιμένετε να παραμείνετε διανοητικά έξυπνοι όλα τα επόμενα χρόνια σας.
10.               Οι ηλικιωμένοι έχουν πολλά να συνεισφέρουν στην κοινωνία. Δυστυχώς, οι δεκαετίες της μάθησης και η επικερδής εμπειρία στις επιχειρήσεις, τη μουσική, την τέχνη, και την πολιτική χάνονται με τη συνταξιοδότηση (65 ετών).

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο κίνητρο σήμερα, τότε πάντα υπάρχει το αύριο. Το μέλλον επιφυλάσσει πολλές αρνητικές διεγέρσεις για όσους αδυνατούν να κάνουν την αλλαγή.

Τα αποτελέσματα της συνέχισης της δυτικής διατροφής είναι καλύτερα να συνοψιστούν ως επιταχυνόμενη γήρανση.

Με εκτιμηση,
Prof.Dr.Konstantinos Mouroutis
Physiatrist-Neuroscientist MD,PhD,ScD(Med).

Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΜΗΝΩΝ
1.   10,11/01-Παρασκευή/Σαββατο
2ημερο σεμινάριο στη Λεμεσό ,Κύπρος
Πληροφορίες: Έλλη Λουκά elli.louka@gmail.com

2.   17,18,19/01 Παρασκευή-Κυριακή
3ημερο σεμινάριο στη Θεσ/νικη
Πληροφορίες: Κος Αβραάμ Λαζαρίδης-avraamlazaridis@gmail.com

Τηλ:  
2310 900 100 Κιν:  6977 225 550

3.   25,26/01 Σαββάτο,Κυριακή-2ημερο σεμινάριο στη Δράμα
Πληροφορίες: Κος Χαντζόπουλος Ν. Τηλ. 2510 24761-6972608830

4.   2 Φεβρουαρίου,Κυριακή-Διάλεξη στα Γρεβενά
Πληροφορίες: Κος Κλεισαράς Αντώνης-τηλ.6985030165

5.   6,7,8/02-3ημερο σεμινάριο στον Αγ.Νικόλαο,Κρήτη
Πληροφορίες:BioCretanLife EMAIL: biocretanlife@gmail.com  info@alexisport.com WEBSITE: http://biocretanlife.blogspot.com www.biocretanlife.e-lasithi.gr ΤΗΛ.-FAX  +302841024150-+302841026058 mobile: 00306944382074

6.   21,22,23/02 Παρασκευή-Κυριακή. 3ήμερο σεμινάριο νεολαίας για τους εθισμούς της ζωής.Πληροφορίες:Κος ΧουσερίδηςΓιώργος xousour14@hotmail.com

7.   7,8,9/03 Παρασκευή-Κυριακή- 3ήμερο σεμινάριο στα Χανιά, Κρήτης
Πληροφορίες: Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση!

8.   2,3,4/05 Παρασκευή-Κυριακή 3ήμερο σεμινάριο στην Ερέτρια, Εύβοια
Πληροφορίες: Κα Κυριακίδου,Κος Μπάκας,τηλ. 69744417926

9.   9,10,11/05 Παρασκευή-Κυριακή 3ήμερο σεμινάριο στον Αγ.Νικόλαο, Κρήτη
Πληροφορίες: Κος Μαυρικάκης Μάνος-emman79@gmail.com

10.  30,31 Μαίου-1 Ιουνίου 3ήμερο σεμινάριο στη Κέρκυρα διοργάνωση Sport Center Πληροφορίες: Κος Κώστας Ασωνίτης,6907916330-k.asonitis@yahoo.gr

11.  1-10/08 10ήμερο συνέδριο στη Σεβαστούπολη,Ουκρανία
Πληροφορίες: Luba Orlova-e-mail: leolas1888@gmail.com 


Με εκτιμηση,
Prof.Dr.Konstantinos Mouroutis
Physiatrist-Neuroscientist MD,PhD,ScD(Med).

Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας: