Τα Σημάδια που Δείχνουν ότι το Σώμα σας είναι Όξινο και πως να το Διορθώσετε....

Αν το σώμα σας είναι όξινο, τότε μάλλον έχετε υψηλά επίπεδα οξέος στα υγρά του σώματος σας.
Η αλκαλικότητα του σώματος, από την άλλη πλευρά, η ικανότητα των υγρών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων, του αίματος, του σάλιου, και των ούρων, να εξουδετερώνουν  τα οξέα.
Αυτά υγρά είναι απαραίτητα ώστε το σώμα σας να λειτουργεί σωστά. Bελτιώνουν την πέψη, τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου σε όλο το σώμα.
Τα επίπεδα των οξέων πρέπει να διατηρούνται σε ένα συγκεκριμένο εύρος ώστε να μην προκληθούν βλάβες στο σώμα.
Τα επίπεδα των ιόντων υδρογόνου στα υγρά του σώματος μετρώνται σε pH, που είναι γνωστό και ως «δυναμικό του υδρογόνου.» Η κλίμακα pH κυμαίνεται από 0 έως 14 μονάδες. Εάν τα υγρά του σώματος σας έχουν υψηλότερα επίπεδα pH αυτό σημαίνει ότι έχουν περισσότερο οξυγόνο και είναι πιο αλκαλικά.
Αντιθέτως, εάν υγρά του σώματος σας έχουν χαμηλότερες μονάδες pH, αυτό σημαίνει ότι έχουν λιγότερο οξυγόνο και περισσότερα οξέα. Σε περίπτωση που θέλετε να διατηρήσετε τα φυσιολογικά επίπεδα του pH, το 7.0 θεωρείται ένα ουδέτερο επίπεδο. Αυτά είναι τα βέλτιστα επίπεδα του pH των υγρών του σώματος:
  • Σάλιο pH= 7.0 – 7.5
  • Αίμα pH = 7.35 – 7.45
  • Ούρα  pH= 4.6 – 8.0
Όταν κάποια από αυτά τα επίπεδα είναι χαμηλότερα, αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας είναι όξινο. Πολλοί άνθρωποι δεν μπαίνουν στον κόπο να ελέγξουν τα επίπεδα του pH τους, επειδή δεν είναι αρκετά ενημερωμένοι για την οξύτητα:.

Εδώ είναι μια λίστα των συμπτωμάτων που υποδεικνύουν την οξύτητα του σώματος καθώς και τρόποι για να ανακτήσετε την αλκαλική ισορροπία:
Υπερβολικό Βάρος
Κάθε φορά που το σώμα δεν είναι αλκαλικό, το σύστημα αποτοξίνωσης του σώματός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την μεγάλη ποσότητα οξέος και την ωθεί πίσω στους λιπώδεις ιστούς, όπου προσκολλάται στα κύτταρα. Οι άχρηστες ουσίες δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καταπόνηση των οργάνων που είναι υπεύθυνα για την απομάκρυνση των τοξινών (νεφρά, κόλον, δέρμα, και λεμφικό σύστημα).
Επίσης, και ο μεταβολισμός δεν λειτουργεί σωστά και το σώμα δεν καίει πολλές θερμίδες.
Αδύναμα οστά
Παρά την προσπάθεια του σώματος να παραμένει αλκαλική, αν υπάρχει πολύ μεγάλη οξύτητα, τα σημαντικά αλκάλια σπαταλώνται από τα όργανα και τους ιστούς σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τον οργανισμό ενεργό. Αυτό αυτομάτως οδηγεί στην εύθραυστη δομή των οστών. Ένα από αυτά τα αλκάλια που αποβάλλονται από τα οστά είναι το ασβέστιο.
Τελικά, αυτό οδηγεί σε οστεοπενία ή οστεοπόρωση. Αν έχετε αυτή την πάθηση, τότε είναι πιθανόν να έχετε αυξημένη οξύτητα στο σώμα σας.
Οδοντικά προβλήματα
Δεδομένου ότι τα δόντια είναι στην πραγματικότητα μια δομή των οστών, η οξύτητα επηρεάζει και αυτά. Όταν το σώμα σας είναι όξινο, το ασβέστιο αποβάλλεται και αυτά.
Το 2015, η International Journal of Chemical Engineering and Applications ανακοίνωσε μια μελέτη που δείχνει ότι τα χαμηλά επίπεδα του pH στο στόμα μπορεί να οδηγήσουν σε απασβεστίωση του σμάλτου των δοντιών.
Αυτό κάνει τα δόντια πιο ευάλωτα σε βακτήρια του στόματος από τα γλυκά τρόφιμα και τα ποτά. Τέλος αυτό οδηγεί σε τερηδόνα και στην παραγωγή γαλακτικού οξέος στο στόμα.
Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει τα δόντια ευαίσθητα στα κρύα ή ζεστά φαγητά και ποτά. Ένα άλλο σύμπτωμα που μπορεί να προκύψει είναι η αιμορραγία των ούλων.
Κόπωση
Η οξύτητα του σώματος κάνει το σώμα πολύ πιο επιρρεπές σε ιούς, μύκητες, και βακτήρια. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται σε όξινες συνθήκες. Συνήθως συσσωρεύονται μέσα στα ούλα, στο πεπτικό σύστημα και σε άλλους ιστούς και όργανα.
Αυτό αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και εξαντλεί το σώμα. Σε μεγαλύτερη κλίμακα, αυτό βλάπτει τα ένζυμα και τις ορμόνες και προκαλεί ανωμαλίες του σώματος, όπως υπερκόπωση.
Δερματικά προβλήματα
Η οξύτητα στον οργανισμό οδηγεί σε συσσώρευση τοξινών, η οποία βλάπτει σε μεγάλο βαθμό το δέρμα.
Επίσης, αυτό μειώνει τη ροή του αίματος και το δέρμα δεν μπορεί να αποβάλλει τις τοξίνες μέσω της εφίδρωσης, όπως συνήθως. Οι δερματικές σθένειες που προκύπτουν από αυτή την κατάσταση είναι εξανθήματα, ακμή, έκζεμα, και αλλεργίες.
Συσσώρευση βλέννας
Η βλέννα χρησιμεύει στην εξάλειψη των τοξινών μέσω της μύτης. Όταν ο οργανισμός είναι όξινος, η ρινική οδός δεν μπορεί βγάλει τη βλέννα, και έτσι μένει παγιδευμένη στο σώμα.
Αν συμβεί αυτό, απαιτείται ιατρική παρέμβαση ειδάλλως, οι πνεύμονες γεμίζουν με βλέννα και προκαλείται δυσκολία αναπνοή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βήχα, ρινικές παθήσεις, συριγμό, πόνος στο στήθος, και αναπνευστικά προβλήματα.
Μυϊκός πόνος
Υψηλά επίπεδα οξύτητας στο σώμα οδηγούν μυϊκό σφίξιμο, πράγμα που σημαίνει ότι το οξυγόνο δεν μπορεί να μεταφερθεί σωστά μέσω των αιμοφόρων αγγείων. Έτσι, οι μύες στερούνται οξυγόνου και αυτό οδηγεί σε πόνους. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε κούραση, μια σαφή ένδειξη της αυξημένης οξύτητας του σώματος.
Αϋπνία
Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει επανειλημμένως, ότι οι Αμερικανοί είναι από τους λαούς που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα στον ύπνο. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό οφείλεται στην οξύτητα του σώματός τους. Όπως είπαμε και πριν το σώμα τραβάει αλκάλια από τα κόκαλα και όταν μειώνονται τα αλκάλια στον οργανισμό θα εμφανιστούν προβλήματα στον ύπνο, σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο για την διατροφή των ανθρώπων στην Βόρεια Ντακότα.

Όξινο Σώμα: Αντιμετωπίστε το πρόβλημα

Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιους από τους τρόπους που μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόλημα της αυξημένης οξύτητας του σώματος:
Ενυδάτωση: Φροντίσετε να πίνετε αρκετές ποσότητες νερού ή άλλων ευεργετικών για την υγεία υγρών. Αυτό θα βοηθήσει τη λειτουργία της πεπτικής οδού και θα και αποτρέψει τις ασθένειες.
Νερό με λεμόνι:  Το λεμόνι μπορεί να έχει όξινη γεύση, αλλά έχει αλκαλικές ιδιότητες στο σώμα. Αυτό μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για τη ρύθμιση των επιπέδων του pH στο σώμα.
Πράσινα φυλλώδη & λοιπά λαχανικά: Αν καταναλώνετε λαχανικά όπως αγγούρι, λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο, ρόκα, πράσινες πιπεριές, λάχανα, σέσκουλα, κολοκυθάκια, μαρούλι, αγκινάρες, πράσινα σπαράγγια και σέλινο, θα διορθώσετε άμεσα το πρόβλημα της οξύτητας.

Σταματήστε την κατανάλωση πολύ όξινων προϊόντων: Αποφύγετε το αλκοόλ, την καφεΐνη, τα αναψυκτικά, τα πρόχειρα γεύματα, τα επεξεργασμένα κρέατα, τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες διότι αυξάνουν την οξύτητα του σώματος.
Ασβέστιο και Μαγνήσιο: Για να διατηρήσετε τα κόκκαλά σας δυνατά και τους μύς σας λειτουργικούς, αυξήστε την πρόσληψη ασβεστίου και μαγνησίου. Αυτά θα διατηρήσουν υγιή τα δόντια, την καρδιά σας και το νευρικό σας σύστημα. Εκτός αυτού, θα βοηθήσουν να διατηρήσετε το σώμα σας αλκαλικό.
Η καλύτερη πηγή αυτών είναι τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα θαλασσινά, τα αποξηραμένα φρούτα και τα δημητριακά ολικής άλεσης.
Αποφύγετε τα Γεννετικά Μεταλλαγμένα Τρόφιμα: Το μενού σας δε θα πρέπει να περιέχει καθόλου μεταλλαγμένα τρόφιμα. Περιέχουν τοξίνες και χημικά που κάνουν το σώμα σας ακόμα πιο όξινο.

Πλήρης κατάλογος αλκαλικών τροφών που καταπολεμούν τον καρκίνο, τις φλεγμονές, τον διαβήτη και την καρδιακή νόσο.

 Αν θέλετε να διατηρήσετε τη σωστή λειτουργία του σώματός σας, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι τα επίπεδα του pH του οργανισμού σας είναι περίπου 7,4. Αυτό θεωρείται ως ένα αλκαλικό πεδίο.

Η συνεχώς αυξανόμενη εκβιομηχάνιση έχει αυξήσει σημαντικά τις εκπομπές CO2, μειώνοντας έτσι το pH του ωκεανού από 8,2 σε 8,1. Αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά τη θαλάσσια ζωή. Επιπλέον, το pH του εδάφους έχει επίδραση στο μεταλλικό προφίλ των τροφίμων που καταναλώνουμε.
Με τον όρο αλκαλική διατροφή εννοούμε μια διατροφή με βάση τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνονται από φυσικές τροφές. Αυτό το είδος της διατροφής είναι ιδιαίτερα επωφελή για εσάς.

Εδώ είναι η λίστα των αλκαλικών τροφίμων που μπορείτε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας:

Δείτε και το παρακάτω σχετικό άρθρο:

Tί είναι το pΗ του αίματος; Αλήθεια, ξέρετε τι νερό πίνετε;

  Πηγή:  www.hippieteepee.gr


Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα   ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: