17χρονη έφηβη νίκησε τον καρκίνο στον εγκέφαλο μέσω διατροφής!


Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η υγιής και λαμπερή 17χρονη Megan Sherow είχε έρθει πριν από λίγα χρόνια αντιμέτωπη με διάγνωση καρκίνου. «Εεεεε, υποθέτω ότι μερικές φορές μπορεί να συμβεί…» ήταν η σαστισμένη απάντηση των γιατρών της όταν ανακάλυψαν ότι ο καρκίνος της βρισκόταν σε πλήρη ύφεση. Οι γιατροί δεν ήταν καθόλου αισιόδοξοι και η Megan αναζήτησε άλλες επιλογές.
Διαγνώστηκε όταν ήταν 13 ετών με τρίτο στάδιο καρκίνου στον εγκέφαλο. Είπαν στην Megan ότι θα πέθαινε αν δεν δεχόταν μια επιθετική θεραπεία χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας.
Και ακόμη και με τις επώδυνες χημειοθεραπείες, οι γιατροί δεν ήταν καθόλου αισιόδοξοι για τα ποσοστά επιβίωσης. Της είπαν επίσης ότι χρειαζόταν να κάνει χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο. Αφού υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες απέτυχαν, η Megan πείστηκε ότι ήταν ώρα να δοκιμάσει κάτι άλλο. Να προσπαθήσει να θεραπεύσει την ασθένεια με ωμοφαγική διατροφή.
Ευτυχώς για εκείνη, κατάφερε να μάθει και για πολλούς άλλους ανθρώπους που είχαν θεραπευτεί από διάφορες ασθένειες, απλά καταναλώνοντας ωμά φρούτα και λαχανικά και χωρίς να λάβουν καμία άλλη φαρμακευτική αγωγή.
Αυτές τις μέρες, η Megan σφύζει από ζωή. Είναι μόλις 17 ετών και φοιτά σε κολέγιο, συμμετέχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και συγγράφει την πρώτη της νουβέλα και επιπροσθέτως προσπαθεί να παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας κ.α.

Η Διατροφή της Megan

Η διατροφή που ακολούθησε η Megan για να θεραπεύσει τον καρκίνο της ήταν ωμή, χορτοφαγική και συγχρόνως απλή και οικονομική.
Για πρωινό η Megan τρώει μπανάνα με μάνγκο και φράουλες ενώ για δείπνο της αρέσει να τρώει φρέσκα φύλλα από μαρούλι. Για γεύμα, της αρέσει να τρώει επίσης μπανάνα ή έναν χυμό με μπανάνα και ανανά στον οποίο προσθέτει διάφορα άλλα φρούτα και λαχανικά ανάλογα με τις καθημερινές της προκλήσεις.
Για παράδειγμα, στο πλαίσιο τη προετοιμασίας της για μια θεατρική παράσταση, αποκτάει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται καταναλώνοντας πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές.
Η ιστορία της εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν και επιλέγουν να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής.
Προσοχή: Οποιεσδήποτε αλλαγές στη διατροφή σας πρέπει γίνονται υπό την επίβλεψη του κατάλληλου επαγγελματία που θα έχει την κλινική εικόνα σας.

Πηγή

Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας: