Ενδελεχής έρευνα αποκαλύπτει ότι η φυτοφαγική διατροφή μειώνει αρκετά τις ημικρανίες....


Φίλτατοι!
Κάτωθι μια ακόμη ενδελεχή έρευνα για το "πονοκέφαλο" των ημικρανιών που είναι μεγάλος "πόνος" για τους επαγγελματίες υγείας στην διάγνωση, και θεραπεία αυτών..
Ευχόμαστε να βοηθηθείτε απομακρύνοντας τα αίτια (που στην προκειμένη περίπτωση είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας)..

Μια Φυτοφαγική διατροφή μειώνει αρκετά τις ημικρανίες.
Μια διατροφή που βασίζεται στην φυτοφαγία Μειώνει τον πόνο της ημικρανίας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο περιοδικό Journal of Headache & Pain. Σε σαράντα δύο πάσχοντες από ημικρανία τους δόθηκε η δυνατότητα είτε η κατανάλωση χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά φυτικής προέλευσης δίαιτα ή να πάρετε ένα συμπλήρωμα ως εικονικό φάρμακο για 16 εβδομάδες.
Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια άλλαξαν ομάδες για μια δεύτερη περίοδο 16-εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια της δίαιτας, οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν φυτική διατροφή κατά κόρον, και στη συνέχεια εισήλθαν στη διατροφή αποβολών δηλαδή στην διαδικασία για να απομακρύνουν τις τροφές εκείνες που είναι κοινά αποδεκτές πως προκαλούν ημικρανίες .
Η σοβαρότητα της χειρότερου πονοκεφάλου βελτιώθηκε σημαντικά στην περίοδο που υφίσταντο υπό φυτική διατροφή, σε σύγκριση με την περίοδο που λάμβαναν το placebo συμπλήρωμα.
Η μείωση στον πόνο της ημικρανίας μπορεί να οφείλεται στην εξάλειψη των διαιτητικών ερεθίσματων πόνου: όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή από απώλεια βάρους ή ορμονικές αλλαγές που έλαβαν χώρα με την αλλαγή του διαιτολογίου.
Με σεβασμό,
Κων/νος Μουρούτης

Bunner A, Agarwal U, Gonzales JF, Valente F, Barnard ND. Nutrition intervention for migraine: a randomized crossover trial. J of Headache and Pain. 2014;15:69. doi:10.1186/1129-2377-15-69.





Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας: