Το "Βιολογικό" - ελευθέρας βοσκής κρέας δεν είναι πιο ασφαλές για την υγεία σε σχέση με το συμβατικό...


Το "Βιολογικό" - (ελευθέρας βοσκής) κρέας δεν είναι πιο ασφαλές για την υγεία σε σχέση με το συμβατικό.
Τα σφάγια προερχόμενα από ζώα οργανικής εκτροφής έχουν τον ίδιο και ίσως μεγαλύτερο αριθμό καρκινογόνων σε σύγκριση με τα συμβατικά, σύμφωνα με μια μελέτη που μόλις δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Environmental Science and Pollution Research International. 


Οι ερευνητές ανέλυσαν 76 δείγματα από τις δυο μορφές εκτροφής (οργανικής και μη) συμπεριλαμβανόμενων και των βοοειδών, αιγοπροβάτων, πουλερικών για 33 διαφορετικά καρκινογόνα και επέδειξαν την σύγκριση με την μέση κοινή κατανάλωση.
Όλα τα δείγματα περιείχαν καρκινογόνα και για συγκριμένα μάλιστα (POPs), τα αποτελέσματα φανέρωσαν υψηλότερους δείκτες στα της οργανικής εκτροφής, ιδιαίτερα στα αιγοπρόβατα.

Ο καιρός πλησιάζει που θα ήταν δόκιμο και έμπρακτη σοφία και κοινή λογική πλεόν.. να παύσει κάποιος από την κατανάλωση τούτων.
Ο έχων ώτα , ακούων ,ακουέτω...
Με εκτίμηση,
Δρ.Μουρούτης Κων/νος
 

Αναφορές-Παραπομπές
Hernandez AR, Boada LD, Mendoza Z, et al. Consumption of organic meat does not diminish the carcinogenic potential associated with the intake of persistent organic pollutants (POPs). Environ Sci Pollut Res Int. Published online April 19, 2015.


Πηγή: www.pcrm.org  The Physicians Committee for Responsible Medicine


Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας: