Σωματικά Εξαρτημένοι: Ζάχαρη, Σοκολάτα, Τυρί, Κρέας


Ο Neal Barnard MD μιλά για την επιστήμη πίσω από τις τροφικές εξαρτήσεις. Η σοκολάτα, το τυρί, το κρέας και η ζάχαρη απελευθερώνουν οπιοειδείς ουσίες. Ο Barnard μιλά επίσης για το πώς η βιομηχανία, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, εκμεταλλεύεται αυτές τις εξαρτήσεις, πιέζοντάς μας να τρώμε όλο και περισσότερες ανθυγιεινές τροφές. Μια φυτοφαγική διατροφή είναι η λύση για να αποφύγουμε πολλά από αυτά τα προβλήματα. Ο Neal Barnard είναι ο ιδρυτής της Επιτροπής Ιατρών Υπεύθυνης Ιατρικής (PCRM).
  • Προκαλεί εξάρτηση το τυρί;
  • Τί ρόλο παίζουν οι καζομορφίνες στο γάλα;
  • Είναι φυσική τροφή μετά τη μωρουδιακή μας ηλικία;
  • Πώς σχετίζεται με την αρθρίτιδα, τον πονοκέφαλο, την οστεοπόρωση;
Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία του Neal Barnard MD, ιδρυτή της Επιτροπής Ιατρών Υπεύθυνης Ιατρικής (PCRM), για την επιστήμη πίσω από τις τροφικές εξαρτήσεις.

Στην κλινική πράξη, η διακοπή κατανάλωσης γαλακτοκομικών είναι άμεσα συνδεδεμένη με μείωση της επιθυμίας για επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τα γλυκά που περιέχουν γαλακτοκομικά (για παράδειγμα πάστες, τάρτες κλπ), άμεση μείωση του πρηξίματος στην περιοχή της κοιλιάς και μείωση πόντων, βελτίωση της εντερικής λειτουργίας, βελτίωση της διατροφής και μείωση βάρους, βελτίωση δεικτών υγείας όπως η χοληστερόλη, αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως η αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη, αλλά και των ημικρανιών, της ακμής κλπ. Δείτε ολόκληρη την καταπληκτική ομιλία του και αλλάξτε τρόπο ζωής...  

Μπορείτε να κατεβάσετε για να διαβάσετε την ομιλία σε αρχείο pdf κάνοντας κλικ εδώ
 



 

Πηγή: vegan for life


Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας: