Ο επαναστάτης της φακής!

Το πρώτο βιβλίο vegan λογοτεχνίας στην Ελλάδα! - ΔΩΡΕΑΝ

Καλωσήλθατε στη νουβέλα "Ο Επαναστάτης της Φακής" η οποία κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο
σε ηλεκτρονική μορφή και μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν
.

Ο Επαναστάτης της Φακής είναι κάτι παραπάνω από ένα βιβλίο.

Είναι η ακατανίκητη έλξη ενός οράματος που σε ανύποπτο χρόνο θα γεννήσει στον καθένα την εκούσια επιθυμία αλλά και τη δύναμη να ευθυγραμμίσει τη ζωή του με τον δίκαιο και συμπονετικό κόσμο για όλους τους αισθανόμενους.


Ο Χρήστος Γρ. Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας) και εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Γράφει διεξοδικά για την ειρηνική διατροφή και την περιεκτική δικαιοσύνη (veganism) (περισσότερα από 100 άρθρα τα οποία είναι δημοσιευμένα στο διαδίκτυο) και επίσης ασχολείται εθελοντικά με την μετάφραση και τον υποτιτλισμό άρθρων και βίντεο για τα ίδια θέματα.Το 2015 κυκλοφόρησε σε αυτο-έκδοση την νεανική νουβέλα «Ο επαναστάτης της φακής» η οποία διανέμεται δωρεάν σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου από τον ιστοχώρο epanastatistisfakis.weebly.com.

http://epanastatistisfakis.weebly.com/kappaalphatauepsilonbetaalphasigmatauepsilon-deltaomegarhoepsilonalphanu.html

Κατεβάστο το δωρεάν κάνοντας κλικ εδώ  ή στην εικόνα του οπισθόφυλλου

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

                                                                           Ο συγγραφέας απαντά στις ερωτήσεις του
alter ego


 1 - Πώς γεννήθηκε η ιδέα της συγγραφής του «Επαναστάτη της φακής»;

      Το βιβλίο οφείλει την ύπαρξή του στην προσωπική μου ιστορία μεταμόρφωσης και ουσιαστικά αποτελεί το απόσταγμα της μακρόχρονης εμπειρίας και εμβάθυνσης σε μια ζωή περιεκτικής δικαιοσύνης (veganism) και ειρηνικής διατροφής. Χωρίς αυτή την μεταμόρφωση θα ήταν αδύνατο να γεννηθούν μέσα μου όλα αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο. Μέσα του συμπυκνώνεται όλη αυτή η όμορφη διαδρομή και μαζί της η συνεχής έρευνα και μελέτη στο ζήτημα του σεβασμού της αξίας της ζωής όλων των αισθανόμενων όντων. Σαν ιδέα πρωτοήρθε στο μυαλό μου το 2012 σε μια στιγμή "εύρηκα" όταν αντιλήφθηκα το τεράστιο δυναμικό που έκρυβε η φράση "επαναστάτης της φακής" μέσα στο πλαίσιο της ειρηνικής διατροφής. Και με δεδομένο ότι δεν υπήρχε κανένα λογοτεχνικό κείμενο για το συγκεκριμένο ζήτημα, ένοιωσα την ανάγκη να γραφεί κάτι που θα μυεί τους νέους σε όλες αυτές τις όμορφες ιδέες και υψηλές αξίες που δυστυχώς έχουν ωθηθεί στο περιθώριο στη συγκυρία μας.

2 - Ο τίτλος του βιβλίου είναι ευρηματικός. Πώς προέκυψε;

     Βλέποντας τη συγκεκριμένη φράση μέσα από το πρίσμα της ειρηνικής διατροφής ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι αυτή η φράση αποκτούσε πραγματικό και πλήρες νόημα: μεταμορφωνόταν στην αλήθεια  του σεβασμού της ζωής και της δικαιοσύνης στην περίπτωση της εκμετάλλευσης των ζώων.

3 - Ο κεντρικός ήρωας είναι ένας έφηβος, ο Νικηφόρος, και μέσα από την αφήγηση σκιαγραφείται η εσωτερική, συνειδησιακή του αγωνία για την κατάσταση του σημερινού κόσμου. Υπάρχει αυτή η αγωνία και η ανάγκη της αλλαγής στους νέους σήμερα;

    Σίγουρα υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους και πολύ περισσότερο στους νέους παρά την τεράστια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παροπλισμού τους σε ακίνδυνες για το σύστημα ενασχολήσεις και επιλογές ζωής.

4 - Οι κύριοι ήρωες του βιβλίου δεν είναι μόνο άνθρωποι αλλά και ζώα. Υπάρχει κάποιος λόγος γι’ αυτό;

    Είναι ο τρόπος να αναδειχθεί η πραγματική διάσταση των ζώων, ως αισθανόμενων όντων με τα ίδια δικαιώματα όπως κι εμείς μέσα σε ένα Μητρικό οικοσύστημα που μας δημιούργησε και μας φιλοξενεί όλους.

5 - Το βιβλίο εστιάζει στην νέα ατομική κοσμογονία ως αποτέλεσμα ενός δυνατού ερεθίσματος-εναύσματος, ενός big bang. Πώς και πότε μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;

    Η αλλαγή καραδοκεί και σε ανύποπτο χρόνο, εκεί μάλιστα που δεν το περιμένεις, μπορεί να συμβεί: να έρθει δηλαδή αυτή η μαγική στιγμή της επίγνωσης. Από εκεί και πέρα τα πράγματα εκτυλίσσονται μόνα τους.

6 - Ο «Επαναστάτης της φακής» προτείνει μια άλλου είδους επανάσταση. Σε τι διαφέρει από αυτό που ως τώρα ορίζαμε ως επανάσταση;

     Η επανάστασή του είναι ειρηνική και πραγματική, με την έννοια ότι αλλάζει τις αξίες με τις οποίες ζούμε, πράγμα που δεν συνέβη με όλες τις προηγούμενες επαναστάσεις.

7 - Στο βιβλίο γίνεται αρκετές φορές αναφορά στον αισθανόμενο άνθρωπο που υπάρχει μέσα μας. Που παραπέμπει;

    Ουσιαστικά αναφέρεται στη συμπόνια και στην αποδεδειγμένη επιστημονικά πλέον τάση του ανθρώπου για το καλό.

8 - Ο «Επαναστάτης της φακής» εισάγει «καινά δαιμόνια», ιδέες εντελώς ή σχεδόν άγνωστες στην ελληνική κοινωνία όπως καταφύγια ζώων φάρμας, δάση τροφής, περιεκτική δικαιοσύνη, ειρηνική διατροφή. Τι αποδοχής μπορεί να τύχουν αυτές οι ιδέες από το ευρύ κοινό;

    Αντικειμενικά και με όρους ορθής λογικής και αξιών, μπορούν μόνο να τύχουν θετικής αποδοχής – αρκεί να ξεκαθαρίσει η ομίχλη της σύγχυσης στο μυαλό και στη καρδιά των ανθρώπων.

9 - Ομολογουμένως το βιβλίο συγκινεί σε πολλά σημεία και παροτρύνει στην προσωπική μεταμόρφωση. Είναι η δύναμη της γραφής και του λόγου ή ίσως κάποια άλλη δύναμη που προκαλεί τα παραπάνω;

    Πέρα από το λόγο θεωρώ ότι είναι η λυτρωτική δύναμη μιας απελευθερωτικής ιδέας που τελικά αναδύεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου: ότι
δηλαδή μπορούμε να ζούμε και να θριαμβεύουμε σε κάθε επίπεδο χωρίς κανείς να καταπιέζεται και να υποφέρει.

10  - Το βιβλίο είναι κατά βάση μια φιλοσοφική αναζήτηση για το ρόλο του ανθρώπου μέσα σε ένα Μητρικό οικοσύστημα που έχει ως κορυφαίο χαρακτηριστικό του την αισθανόμενη ζωή.  Από τις πολλές αξιόλογες ρήσεις που υπάρχουν, ξεχωρίζει η παρακάτω: «Ο σκοπός ενός ειρηνικού, δίκαιου και αειφόρου κόσμου για όλους επιτυγχάνεται μόνο όταν η επίγνωση, η συνειδητότητα και η υπευθυνότητα φτάσουν στην ολοκλήρωσή τους.» Πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε ως άτομα και ως ανθρώπινο είδος από την τελείωση που υπονοεί η ρήση;

    Η μετάβαση στο νέο κεφάλαιο της ειρηνικής διατροφής είναι η επόμενη μεγάλη μετάβαση της ανθρωπότητας και αυτή είναι επικείμενη – ήδη μάλιστα με έναν αρκετά ενθαρρυντικό ρυθμό αυτή έχει αρχίσει να συμβαίνει και το βλέπουμε τώρα πια και στη χώρα μας.


11 - Γράφετε για το χρήμα ή για τη δόξα;

    Για τίποτα απ’ τα δύο. Η συγγραφή ξεπήδησε αυθόρμητα μέσα μου ως ανάγκη όταν έκανα κι εγώ την μετάβασή μου στο κόσμο του επαναστάτη της φακής και άρχισα να βιώνω αυτό τον θαυμαστό, νέο κόσμο που γεννιέται και μορφοποιείται μέσα μου από την εμπειρία μιας ζωής περιεκτικής δικαιοσύνης και ειρηνικής διατροφής. Περιγράφω αυτή την πρωτόγνωρη, απρόσμενη αλλά ευχάριστη και δημιουργική Οδύσσεια ανακαλύψεων, σκέψεων και συναισθημάτων που ούτε καν είχα ποτέ διανοηθεί ότι θα  βίωνα πριν έρθω σε αυτό τον τρόπο αντίληψης του κόσμου. Γράφω λοιπόν για να αναδείξω τη δύναμη της επίγνωσης, της συνειδητοποίησης, της αλήθειας και τον απελευθερωτικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν σε κάθε ζωή. Και πιστεύω στην αξία της προσφοράς και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών γι αυτό και προσφέρω το βιβλίο μου δωρεάν στους αναγνώστες χωρίς να σκέφτομαι ή να σκοπεύω στην αναγνώριση ή στην υστεροφημία.

12 - Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες κλείνοντας;

    Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν επαναστάτη της φακής και ότι όσο πιο άμεσα αποκαταστήσουμε την επαφή μαζί του και τον αναγνωρίσουμε ως τον πραγματικό μας εαυτό, τόσο πιο γρήγορα θα επουλώσουμε το κόσμο μας και θα κάνουμε πραγματικότητα αυτό που σήμερα φαντάζει ουτοπία.



Πηγή
Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: