SARS-CoV2 και νόσος Covid-19 : Πανδημία και Διαφάνεια , μύθοι και αλήθειες...


Ένα χρόνο μετά την πανδημία του ιού SARS-CoV2 και της νόσου του Covid-19 , η ανθρωπότητα στη δίνη αποφάσεων και συνεπειών που αλλάζουν πλήρως και πολύ-επίπεδα την κανονικότητα
  • -Τα εμβόλια, οι μεταλλάξεις και η κεντρική επιλογή των lockdown
  • -H επιδημιολογική επιτήρηση, ο ρόλος και ο τρόπος των test, οι πολιτικές για τα φάρμακα σε όσους νοσούν και οι στρατηγικές επιλογές
  • -Πανδημία ανισοτήτων ή χαμένοι στη μετάφραση του τι είναι Δημόσια Υγεία;
  • -Πανδημία και Διαφάνεια , μύθοι και αλήθειες
  • -H αντιμετώπιση του 3ου κύματος και η πορεία της πανδημίας πολιτικό ή αυστηρά υγειονομικό ζήτημα ;
  • -Οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι, οι νεώτερες ηλικίες και τα παιδιά .
  • -Τι συμβαίνει με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ποια η αλήθεια για το Εθνικό Σύστημα Υγείας ;
  • -Οι προοπτικές , οι εκτιμήσεις και η αλήθεια πίσω από την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης

Στην εκπομπή καταθέτουν την οπτική τους, δίνουν απαντήσεις και παραθέτουν όλα τα νέα δεδομένα που ο καθένας διαθέτει στο πεδίο του οι :
  • -Γιάννης Ιωαννίδης , Καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Πρόληψης του ίδιου Πανεπιστημίου.
  • -Αθηνά Λινού , Καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.
  • -Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Υπεύθυνος, Τμήμα Θρόμβωσης, Νοσοκομείο Tenon, Παρίσι & Διευθυντής, Ερευνητική Ομάδα Καρκίνος και Θρόμβωση INSERM U938.
  • -Ματίνα Παγώνη , Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος – Διευθύντρια της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής «Γ. Γεννηματά», Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).
  • -Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος , Καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ
  • -Απόστολος Βανταράκης , Καθηγητής Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • -Δημήτρης Κούβελας , Καθηγητής Φαρμακολογίας-Κλινικής Φαρμακολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, ΑΠΘ.
  • -Κωνσταντίνος Πουλάς, Αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • -Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Ερευνητής Δημόσιας Υγείας στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής .
  • -Δημήτρης Ποντίκας , Ιδρυτής και ερευνητής του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας MENIDIMEDICA, δημιουργός του πρώτου ελληνικού μοριακού τεστ
Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή της Κρήτη TV με τον Σαχίνη που προβλήθηκε στις 5/2/2021


Σύνοψη από George Karakatsanis:

Όποιος παρακολούθησε την χθεσινή εκπομπή του Σαχίνη, μεταξύ άλλων έλαβε μια εξαίρετα τεκμηριωμένη εικόνα για τα παρακάτω θέματα:
  1. Την στρατηγική σημασία κέντρων Πρωτοβάθμιας φροντίδας για τον διαχωρισμό των ήπιων περιστατικών από τα βαριά και την αποφυγή άσκοπου συνωστισμού στα νοσοκομεία

  2. Την χειραγώγηση των στατιστικών δεδομένων για τα κρούσματα και την παντελή αναξιοπιστία των rapid tests.

  3. Την παραβίαση των πρωτοκόλλων Δημόσιας Υγείας προκειμένου να μεταφερθούν εξουσίες σε συγκεκριμένα ελεγχόμενα πρόσωπα επιτροπών.

  4. Την συνειδητή επιλογή του ελλαδικού κράτους να διαχειριστεί την κατάσταση με ψέμματα κι εγκλεισμούς.
Παρόλο που θεωρώ ως βαρύ πυροβολικό τον Φαρσαλινό, κάνω ειδική αναφορά στον Γεροντζιάφα (Πανεπιστήμιο Σορβόννης) που ήταν ο μόνος που κατηγόρησε ευθέως τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Γαλλίας για συνειδητά και σχεδιασμένα ψέμματα.
Η κυβερνητική κότα ο Γώγος, τελευταία στιγμή την έκανε σκαστή με κάποια δικαιολογία της πλάκας. Οσμιζόμενος το ρεντίκολο που θα ακολουθούσε άφησε μόνη την Παγώνη να καθαρίσει. Σου λέει "γυναίκα είναι, θα την λυπηθούν". Η τελευταία ως κουτοπόνηρη βαλκάνια ξεκίνησε επιθετικά, μιλώντας για ατομική ευθύνη και μπαρμπούτσαλα. Νόμιζε ότι θα προκαλέσει συναισθηματική αντίδραση για να χαθεί άσκοπα χρόνος και να την γλιτώσει. Οι έμπειροι και σοβαροί συνομιλητές όμως παρέμειναν απολύτως ψύχραιμοι, την καθάρισαν στο πρώτο λεπτό με αποτέλεσμα στο τέλος να μυξοκλαίγεται κι αυτή για "λάθη" που πάντα γίνονται. Εκεί ανέλαβε κι ο Φαρσαλινός και την αποτελείωσε.
Συμπαθέστατος κι ο Ποντίκας, ο πιο "αδικημένος" από πλευράς χρόνου, ως νέος επιστήμονας-επιχειρηματίας με μονάδα στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, η οποία παράγει πληθώρα βιο-τεχνολογιών που πωλούνται σε 69 χώρες.
Το ζουμί σε κάθε περίπτωση είναι ότι όσοι μετά απ' όλα αυτά συνειδητά συνεχίζετε να στέκεστε δίπλα στον πλασιέ των γερμανικών συμφερόντων που παριστάνει τον πρωθυπουργό, είστε ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ που σε μια υγιή κοινωνία θα είχατε ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΤΕΙ.

Πηγή: Κρήτη TV

Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: