Αγόρι με αυτισμό αποκαταστάθηκε μέσω διατροφής! (Βίντεο)



Τα ποσοστά εμφάνισης αυτισμού αυξάνονται συνεχώς σε παγκόσμιο επίπεδο και γίνονται προσπάθειες σχετικά με την εύρεση μιας αποτελεσματικής θεραπείας ή μείωσης των συμπτωμάτων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Στην περίπτωση ενός συγκεκριμένου αυτιστικού αγοριού, του Ethan Fox, υπήρξαν πολλά σημάδια βελτίωσης όταν έγιναν αλλαγές στη διατροφή του, από την οποία αφαιρέθηκε εντελώς η γλουτένη και τα γαλακτοκομικά. Οι γονείς του Ethan ακολούθησαν τις συμβουλές του δρ Kenneth Bock, ο οποίος είναι ειδικός στον αυτισμό και συγγραφέας του βιβλίου «Πώς να θεραπεύσετε τις νέες παιδικές ασθένειες: αυτισμό, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής, άσθμα και αλλεργίες» (Healing The New Childhood Epidemics: Autism, ADHD, Asthma and Allergies). Πιστεύεται πλέον ότι μια αλλαγή στη διατροφή η οποία δεν θα περιλαμβάνει γλουτένη και γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να βοηθήσει κατά 60% τα παιδιά που πάσχουν από αυτισμό.
To 2006, o Ethan διαγνώστηκε με αυτισμό. Οι γονείς του προσπάθησαν ερευνήσουν τρόπους αντιμετώπισης ώσπου έπεσαν στην έρευνα του Δρ. Kenneth Bock. Η αλλαγή στο παιδί τους ήταν άμεση. Σήμερα ο Ethan είναι ένα απολύτως φυσιολογικό παιδί και μάλιστα αριστούχος μαθητής.
Στο βίντεο που ακολουθεί περιγράφεται η συγκεκριμένη ιστορία με περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες. (Δυστυχώς χωρίς ελληνικούς υπότιτλους)


ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Πάρα πολλοί επαγγελματίες του ιατρικού τομέα ενθαρρύνουν τη φαρμακευτική αγωγή για τον αυτισμό και αγνοούν την αφθονία της επιστήμης και της έρευνας που υποστηρίζει επί του παρόντος αποτελεσματικά πρωτόκολλα αποκατάστασης. Τα πρωτόκολλα αυτά δεν οδηγούν σε θεραπείες για πολλά παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ) και θα πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτά τα παιδιά σε όλα τα επίπεδα εάν θέλουμε να βρούμε μια αποτελεσματική, καθολική και μόνιμη θεραπεία.
Η πρώτη αντίληψη που θα πρέπει να εξαλειφθεί από την συζήτηση μας για το θέμα αυτό είναι ότι τα εμβόλια είναι η κύρια αιτία του αυτισμού. Είναι δεδομένο όμως ότι τα εμβόλια παίζουν έναν εξαιρετικά ύποπτο ρόλο σε πληθώρα ασθενειών και ότι τα υγιή παιδιά του μέλλοντος θα είναι τα ανεμβόλιαστα. Διαβάστε και δείτε το βίντεο σχετικά με τους εμβολιασμούς στα σχετικά άρθρα)

Κάνοντας βήματα για να βοηθηθούν τα παιδιά με αυτισμό

Σύμφωνα με την Εφημερίδα της American Association of Pediatrics, οι μητέρες των αυτιστικών παιδιών διατηρούν αξιόλογες δυνάμεις στη δημιουργία σταθερών σχέσεων γονέα-παιδιού και κοινωνικής υποστήριξης.
Για έναν συγκλονισμένοι γονέα που ψάχνει για απαντήσεις, το μέγεθος των επιστημονικών και ιατρικών πληροφοριών σχετικά με τον αυτισμό είναι συγκλονιστικό. Χάρη στις προσπάθειες πολλών ταλαντούχων και αφοσιωμένων επιστημόνων, οι κρίσιμες ανακαλύψεις που έχουν γίνει μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τον αυτισμό. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για να αποκατασταθούν αυτιστικοί όλων των ηλικιών.
Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη βιολογική διαταραχή που περιλαμβάνει την ταυτόχρονη και αλληλένδετη δυσλειτουργία της αποτοξίνωσης, του ανοσοποιητικού, του πεπτικού και του νευρικού συστήματος.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ & ΚΑΖΕΪΝΗ

Αν και οι διατροφικές στρατηγικές μπορεί να μην φαίνεται να κάνουν πολλά πράγματα βραχυπρόθεσμα, ωστόσο τα μακροπρόθεσμα οφέλη μπορεί να είναι εξαιρετικά. Πολλοί γονείς έχουν υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία στη μείωση των συμπτωμάτων του αυτισμού μέσω των διατροφικών στρατηγικών. Σύμφωνα με τους ερευνητές από το PennState μία χωρίς γλουτένη – καζεΐνη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε βελτιώσεις στη συμπεριφορά και στα φυσικά συμπτώματα σε παιδιά που έχουν διαγνωστεί με ΔΑΦ.
“Η έρευνα έχει δείξει ότι τα παιδιά με αυτισμό έχουν συνήθως GI [γαστρεντερικά] συμπτώματα», δήλωσε η Κριστίν Pennesi, φοιτήτρια ιατρικής στο PennStateCollegeofMedicine. “Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της μελέτης μας ανέφερε περισσότερα GI συμπτώματα και συμπτώματα αλλεργίας από ό, τι στο γενικό παιδιατρικό πληθυσμό. Μερικοί εμπειρογνώμονες προτείνουν ότι τα παραγόμενα πεπτίδια της γλουτένης – καζεϊνης προκαλούν μια ανοσολογική απόκριση σε παιδιά με ΔΑΦ, και άλλοι έχουν προτείνει ότι τα πεπτίδια θα μπορούσαν να προκαλέσουν γαστρεντερικά συμπτώματα και προβλήματα συμπεριφοράς. “

“Η γλουτένη και καζεΐνη φαίνεται να είναι οι πιο ανοσοαντιδραστικές,” είπε ο Klein. “Οι εξετάσεις αίματος και δέρματος του παιδιού για αλλεργίες στη γλουτένη κσι στην καζεΐνη μπορεί να είναι αρνητικές, αλλά το παιδί μπορεί να εξακολουθεί να έχει μια τοπική ανοσολογική απόκριση στο έντερο που μπορεί να οδηγήσει σε συμπεριφορικά και ψυχολογικά συμπτώματα. Όταν αυτό προστίθεται με τον αυτισμό, τότε μπορεί να υπάρξει μια έξαρση των αποτελεσμάτων. “
«Αν οι γονείς πρόκειται να δοκιμάσουν μια διατροφή χωρίς γλουτένη – καζεΐνη στα παιδιά τους, πρέπει πραγματικά να επιμείνουν σε αυτήν, προκειμένου να λάβουν τα πιθανά οφέλη», είπε.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 Στο σώμα ενός αυτιστικού ατόμου, τμήματα του συστήματος αποτοξίνωσης, καθώς και ειδικές μεταβολικές διαδικασίες γίνονται δυσλειτουργικές, οδηγώντας σε μειωμένη ικανότητα πλήρους διάσπασης ορισμένων τροφίμων. Όταν αναλύθηκαν με εξελιγμένα επιστημονικά όργανα, ένα τμήμα αυτών των μερικώς υπό πέψη ουσιών έδειξαν να μοιάζουν με μορφίνη (ναι, μορφίνη). Αυτές οι νευροτοξίνες (οπιοειδείς ουσίες) διαρρέουν από την πεπτική οδό, εντός της κυκλοφορίας του αίματος και επιτίθενται στον εγκέφαλο / νευρικό σύστημα, που παράγουν τα συμπτώματα και τις επιπλοκές που σχετίζονται με τον αυτισμό. Μειωμένα επίπεδα των κρίσιμων ουσιών όπως η γλουταθειόνη (που οδηγεί σε οξειδωτικό στρες) διατηρεί αυτή τη διαδικασία σε φυσική κατάσταση.

Η αποκατάσταση του αυτισμού απαιτεί:
- Διακοπή της παραγωγής των νευροτοξινών (οπιοειδών ουσιών)
- Μείωση ή εξάλειψη του οξειδωτικού στρες
- Θεραπεία του νευρικού συστήματος

Τον Οκτώβριο του 2001, μια ομάδα από κλινικούς ιατρούς και ερευνητές με επικεφαλής τον WilliamWalsh, Ph.D., στο PheiferTreatmentCenter, συνδεδεμένο με το HealthResearchInstituteofWarrenvileIL, διέθεσε μια επιστημονική μελέτη με τίτλο “MetallothioneiandAutism”. H Μεταλλοθειονεΐνη είναι μία πρωτεΐνη η οποία είναι κρίσιμη για τη διαδικασία της αποτοξίνωσης των επιβλαβών ουσιών, ιδιαίτερα των βαρέων μετάλλων και των τοξικών χημικών ουσιών.
Το έγγραφο περιγράφει μια μελέτη από 503 ασθενείς στο φάσμα του αυτισμού σε σύγκριση με αντίστοιχους ηλικιακά μη-αυτιστικούς ασθενείς. Το συμπέρασμα αυτής της μελέτης ήταν ότι «οι περισσότεροι αυτιστικοί ασθενείς παρουσιάζουν στοιχεία δυσλειτουργίας της μεταλλοθειονίνης (ΜΤ) και ότι η δυσλειτουργία μπορεί να είναι ένα καθολικό χαρακτηριστικό των ατόμων με ΔΑΦ”.

Με απλά λόγια Το αποτονοξινωτικό σύστημα των αυτιστικών δυσλειτουργεί

Ο Walshκατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι «η δυσλειτουργία της MT και ο αυτισμός μπορεί να προκύπτουν από τη διασταύρωση δύο παραγόντων: (α) μια γενετική ανωμαλία που αφορά την περιθωριακή ή ελαττωματική λειτουργία της MT, ακολουθούμενη από (β) μια περιβαλλοντική προσβολή κατά τη διάρκεια της πρώιμης ανάπτυξης που απενεργοποιεί την MT.”
Σύμφωνα με έγγραφο του Walsh, άπαξ και η MT δυσλειτουργήσει, μια σειρά από άλλες δυσλειτουργίες προκύπτουν, όπως οι παρακάτω:
-Αποτοξίνωση υδραργύρου και άλλων τοξικών μετάλλων
-Ανάπτυξη και λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
-Ανάπτυξη και απόξεση των νευρώνων του εγκεφάλου
-Ρύθμιση των επιπέδων του ψευδάργυρου και του χαλκού στο αίμα
-Πρόληψη της υπερανάπτυξης της χλωρίδας στο έντερο
-Παραγωγή ενζύμων που διασπούν την καζεΐνη και γλουτένη
-Απόκριση σε εντερική φλεγμονή
-Παραγωγή του οξέος του στομάχου
-Διάκριση της γεύσης και της αφής των επιθηλίων της γλώσσας
-Λειτουργία του Ιππόκαμπου και ο έλεγχος της συμπεριφοράς
-Ανάπτυξη της συναισθηματικής μνήμης

Το έγγραφο του Walsh συνεχίζει: “Παραδείγματα των βιοχημικών παραγόντων που μπορούν να απενεργοποιήσουν της ΜΤ πρωτεΐνες περιλαμβάνουν (α) σοβαρή εξάντληση του ψευδαργύρου, (β) ανωμαλίες στη γλουταθειόνη στο οξειδοαναγωγικό σύστημα, (γ) ανεπάρκεια κυστεΐνης, και (δ) δυσλειτουργία στη ρύθμιση των μεταλλικών στοιχείων (της MRE) . “
Η γλουταθειόνη αναφέρεται συχνά στις βιοϊατρικές συζητήσεις του αυτισμού λόγω του κρίσιμου ρόλου της στην οδό της αποτοξίνωσης. Η γλουταθειόνη παράγεται με μια μεταβολική διαδικασία που είναι γνωστή ως κύκλος της μεθειονίνης. Σημαντικό έργο έχει πραγματοποιηθεί περιγράφοντας τα πιο ευάλωτα τμήματα του κύκλου της μεθειονίνης. Αυτός ο κύκλος ξεκινά με μεθειονίνη και θα πρέπει να καταλήγει σε γλουταθειόνη. Ωστόσο, επειδή αυτή η μεταβολική διαδικασία έχει διαταραχθεί στους αυτιστικούς, παράγεται λίγη ή καθόλου γλουταθειόνη. Πράγματι, το οξειδωτικό στρες, ή τα χαμηλά επίπεδα της γλουταθειόνης έχουν περιγραφεί ως σήμα κατατεθέν του αυτισμού.

Επειδή η γλουταθειόνη είναι τόσο κρίσιμη στην οδό της αποτοξίνωσης, τα μειωμένα επίπεδα της αρχίζουν να επεμβαίνουν με μια ποικιλία από άλλες μεταβολικές διαδικασίες όπως αρχικά περιγράφεται από τον Δρ Walsh και επιβεβαιώνεται μέσω μεταγενέστερων ερευνών. Αυτές περιλαμβάνουν τη δυσλειτουργία της μεθυλίωσης και των διαδικασιών θείωσης. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το «Autism is Curable. How a generation was poisoned and how to correct it “ (Ο αυτισμόςείναι ιάσιμος. Πώς μια γενιά δηλητηριάστηκε και πώς να το διορθώσεις “από τον DrStuartΗ Freedenfeldπου περιγράφει αυτές τις διαδικασίες.

“Η μεθυλίωση είναι μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία που είναι απαραίτητη για την υγεία μας. Αυτή ενεργοποιεί τα μόρια της εγκεφαλικής σηματοδότησης και αδρανοποιεί το DNA και το RNA (είναι ο τρόπος που τα κύτταρα του ήπατος μαθαίνουν να είναι διαφορετικό από τα μυϊκά κύτταρα και ο τρόπος που μπορούμε να απενεργοποιούμε τους ιούς). Η απομείωση του μηχανισμού της μεθυλίωσης βλάπτει μια άλλη διαδικασία που ονομάζεται αυλάκωση. Η σούλφωση είναι αναγκαία για την παραγωγή πολλών ουσιών που περιλαμβάνει το προστατευτικό επίχρισμα του πεπτικού σωλήνα και των συνδετικών ιστών του σώματος. Είναι επίσης η πηγή της σημαντικότερης αποτοξινωτικής ουσίας στο σώμα μας, της γλουταθειόνης. Αυτή η ουσία είναι τόσο σημαντική που αν το επίπεδο της πέφτει κάτω από ένα ορισμένο ποσό σε κάθε κύτταρο, το κύτταρο θα αυτοκαταστραφεί. Η γλουταθειόνη είναι επίσης ο βασικός μηχανισμός για την απομάκρυνση τοξικών μετάλλων από το εσωτερικό των κυττάρων.

Χρησιμοποιώντας Ομφαλοπλακουντιακό Αίμα για τη θεραπεία του αυτισμού

Ο Δρ Μάικλ Chez, διευθυντής της παιδιατρικής νευρολογίας στο SutterNeuroscienceInstitute στο Σακραμέντο, Καλιφόρνια, είπε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έχουν κάνει μια επεξεργασία σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει προφανής γενετική σύνδεση.
“Αυτό που βλέπουμε, είναι περιπτώσεις που δεν έχουν προφανή γενετικό σύνδεσμο,” είπε ο Chez στο FoxNews.com. «Είναι ασθενείς που υποθέτουμε ότι κάτι πήγε στραβά με τον εγκέφαλό τους, πράγμα το οποίο προκάλεσε μια αλλαγή αυτιστικών χαρακτηριστικών».
Με άλλα λόγια, οι ασθενείς της μελέτης δεν είχαν ουσιαστικά κανένα λόγο να έχουν αυτισμό – ή τουλάχιστον δεν διέθεταν γενετικούς δείκτες για τη νόσο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να την έχουν αναπτύξει πιθανώς μέσω κάποιου άλλου παράγοντα, όπως το περιβάλλον ή την έκθεση σε κάποια μόλυνση.
Ο Chez πήρε την ιδέα για την «θεραπεία» του αυτισμού με βλαστοκύτταρα ομφαλοπλακουντιακού αίματος, όταν παρατήρησε ότι τα κύτταρα είχαν σημαντικά αποτελέσματα σε ένα μικρό αγόρι που έχει εγκεφαλική παράλυση.
Η ElisaRudgersαπό το Σακραμέντο της Καλιφόρνια, είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη – αλλά μια δύσκολη γέννα. Ο γιος της, Rydr, είχε κολλήσει για επτά ώρες στο κανάλι του τοκετού, έτσι ώστε οι γιατροί χρησιμοποίησαν ειδικά εργαλεία για να τον βγάλουν. Κατά τη γέννηση, ούτε κουνιόταν, ούτε ανέπνεε, και δεν είχε χαμηλότερη λειτουργία του εγκεφάλου. Ο Rydr πέρασε έξι εβδομάδες στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, και είχε διαγνωστεί με εγκεφαλική παράλυση όταν ήταν 11 μηνών ..
Οι γονείς του Rydr επέλεξαν να φυλάξουν τα βλαστοκύτταρα (αίμα) από τον ομφάλιο λώρο του.
Ο Rydr έλαβε την πρώτη έγχυση του όταν ήταν 15 μηνών. Αυτό ήταν ένα παιδί που δεν μπορούσε να περπατήσει, να μιλήσει ή να φάει μόνο του – αλλά άρχισε να σέρνεται τρεις μήνες αργότερα.
Μετά τη δεύτερη έγχυση, άρχισε το περπάτημα και την ομιλία, και μετά την τρίτη έγχυση, ο Rydrήταν επίσης σε θέση να μασάει και να καταπίνει μαλακές τροφές.
“Μπορώ ο ίδιος να επιβεβαιώσω ότι είναι πολύ καλύτερα,” είπε ο Chez.
Τώρα, ο Chezθέλει να εφαρμόσει την εμπειρία του Rydr και να εργαστεί με παιδιά με αυτισμό.

ΤΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Φανταστείτε για μια στιγμή τον αντίκτυπο του να παίρνετε μια δόση μορφίνης που εισχωρεί στην κυκλοφορία του αίματος και του εγκεφάλου σας μετά από κάθε γεύμα, μέρα με τη μέρα. Τώρα, παρατηρήστε τον τρόπο που συμπεριφέρεται ένα αυτιστικό παιδί ή ενήλικας. Είναι δυνατόν να έχουν ζήσει υπό την επίδραση μιας εξαιρετικά ισχυρής και καταστροφικής οπιοειδούς νευροτοξίνης σε καθημερινή βάση για ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους;

Ακολουθούν αποσπάσματα από το Unravelimgthemysteryofautismandpervasivedevelopmentaldisorder: AMother’sstoryofResearch & Rcovery”ToΜυστήριο του αυτισμού και oi Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές: Η Ιστορία μιας Μητέρας Έρευνας & Αποκατάστασης” της KarynSeroussi, το οποίο περιγράφει υπέροχα την αποκατάσταση του γιου της από τον αυτισμό μέσω της διατροφής. «… Αυτά τα οπιούχα, αν επιτραπούν να εισέλθουν στον εγκέφαλο, μπορεί να έχουν μια ευρεία επίδραση στο νευρικό σύστημα παρόμοιο με αυτό των παραισθησιογόνων ναρκωτικών. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, στην ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός παιδιού αυτιστικών συμπεριφορών. Η απόδειξη αυτού έγκειται στην παρουσία τέτοιων ουσιών στα ούρα των αυτιστικών παιδιών.

Αυτά τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν διατάραξη νευρομεταδόσεως σε όλα τα κύρια συστήματα (ντοπαμίνη, σεροτονίνη, GABA, κλπ.). Κατά συνέπεια, οι αντιλήψεις με όλες τις αισθήσεις (ακοή, όραση, γεύση, ιδιοδεκτικότητα, πόνος, κλπ.) θα επηρεαστούν σε διαφορετικό βαθμό. Την ίδια στιγμή, το ίδιο θα συμβεί και στην ικανότητα να φιλτράρει αυτά που είναι σημαντικά από αυτά που δεν είναι. “

Άλλες ενδείξεις ότι οι μορφίνούχες ουσίες φτάνουν στον εγκέφαλο είναι η συχνή παρατήρηση ότι οι αυτιστικοί έχουν την τάση να ποθούν να τρώνε το ίδιο φαγητό με βάση το σιτάρι, όλη την ώρα. Ζυμαρικά και πίτσες. Φαίνεται να εθίζονται σε αυτή την τροφή. Παθαίνουν κρίσεις όταν δεν την παίρνουν. Μόλις το φάνε φαίνεται σαν να πέφτουν σε «τροφικό κώμα» μέχρι ο εθισμός να τα κατακλύσει για άλλη μια φορά και να ζητήσουν ακόμα περισσότερο.

Άλλες παρατηρούμενες νευρολογικές εκδηλώσεις θα μπορούσαν να είναι το αποτέλεσμα των οπιοειδών που φτάνουν στον εγκέφαλο και περιλαμβάνουν, σπασμούς και αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου που παρατηρείται σε απεικονιστικές μελέτες. Αλλά η πραγματική απόδειξη είναι στην ικανότητα να αντιστραφεί αυτή η διαδικασία που προκαλεί αυτά τα συμπτώματα με αποτέλεσμα τη βελτίωση και την αποκατάσταση.

Ανάκαμψη από τον αυτισμό:
(1) Διακοπή της παραγωγής οπιοειδών νευροτοξινών
(2) Μείωση ή εξάλειψη του οξειδωτικού στρες
(3) Θεραπεία του νευρικού συστήματος

Γνωρίζοντας το ρόλο των μεταβολικών διαδικασιών που έχουν ως αποτέλεσμα τα συμπτώματα του αυτισμού, μπορεί κανείς να αρχίσει να οραματίζεται ότι αυτή η αναστροφή αυτής της διαδικασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκατάσταση ή τουλάχιστον σε ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων. Αυτό ακριβώς συνέβη με την αποκατάσταση των αυτιστικών.
Σταμάτημα της παραγωγής των οπιοειδών νευροτοξινών και μείωση ή εξάλειψη του οξειδωτικού στρες (Ναι, αυτά μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπιστούν με τις ίδιες μεθόδους θεραπείας):

Ενέσεις Μεθυλιoποιημένου B 12

 Μια άλλη βασική μέθοδος για να σταματήσει η παραγωγή των οπιοειδών νευροτοξινών και να μειωθεί το οξειδωτικό στρες είναι η χρήση του μεθυλο-B12. Επιδείξεις του Μ. Β12 δείχνουν ότι αποκαθιστά την διαδικασία της μεθειονίνης (περιγράφεται παραπάνω).
Πολλά από τα παιδιά στα οποία χορηγήθηκαν Μ Β12 ανταποκρίθηκαν και κάποια από αυτά αποκαταστάθηκαν.
Το πρωτόκολλο για τη χορήγηση πρέπει να τηρείται αυστηρά (βλ. www.drneubrander.com για βίντεο και γραπτές οδηγίες).

HBOT

Ένα άλλο εργαλείο που κερδίζει εξέχουσα θέση στην κατηγορία της “Θεραπείας του Νευρικού Συστήματος” είναι η θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο (HBOT). Το HBOT περιλαμβάνει τη χορήγηση οξυγόνου ενώ το σώμα του ασθενούς είναι σε μια πεπιεσμένη κατάσταση. Ακούγεται τρομακτικό και πραγματικά φαίνεται ακόμη πιο τρομακτικό αν δείτε ένα θάλαμο σε χρήση, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλό και εύκολο. Οι οικογένειες μπορούν να αγοράσουν ή να ενοικιάσουν έναν τέτοιο θάλαμο για το σπίτι τους. Το HBOT επιτρέπει μεγαλύτερα επίπεδα οξυγόνου να είναι διαθέσιμα για το νευρικό σύστημα / εγκέφαλο δημιουργώντας μια βαθμίδα που ήπια “σπρώχνει” οξυγόνο σε αυτά τα υποσιτισμένα κύτταρα. Αυξημένα επίπεδα οξυγόνου στα κύτταρα του εγκεφάλου επιτρέπουν την επισκευή των κυττάρων. Μικρές μελέτες και ανέκδοτες χρήση του HBOT με αυτιστικά παιδιά φαίνεται να υποστηρίζουν ότι αυτό είναι ένα σημαντικό εργαλείο που ανακύπτει κατά την αποκατάσταση των αυτιστικών. Επιπλέον, η χρήση του HBOT φαίνεται να μειώνει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των επιληπτικών κρίσεων που συμβαίνουν σε ένα σημαντικά υψηλό ποσοστό των αυτιστικών περιπτώσεων. (Βλέπε επίσης “TalesofHealing” για μια ιστορία σχετικά με τη χρήση του HBOT σε ένα παιδί με αυτισμό και επιληπτικές κρίσεις.)

Χηλίωση

Η Χηλίωση είναι η ενεργή αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα και άλλες τοξικές ουσίες που έχουν δημιουργηθεί στους ιστούς των αυτιστικών. Αυτά προκύπτουν από την εξασθενημένη αποτοξίνωτική διαδικασία που αναφέρθηκε προηγουμένως. Η Χηλίωση διευκολύνεται από μια ουσία η οποία βοηθά στην ανύψωση της τοξίνης από τους ιστούς, έτσι ώστε να μπορεί να αποβάλλεται από τον οργανισμό.
Για τις πιο κοινές μορφές της βαριάς δηλητηρίασης μετάλλων – εκείνες που αφορούν το μόλυβδο, το αρσενικό και τον υδράργυρο – είναι διαθέσιμος ένας καλός αριθμός χηλικών παραγόντων. DMSA (dimercaptouccinicacid) που έχουν προταθεί για τη θεραπεία παιδιών, εντούτοις η συνθετική μορφή του είναι επιρρεπής σε ορισμένες παρενέργειες όπως η αφαίρεση των ζωτικών μετάλλων από τον οργανισμό.
Ο Δρ Baker, του οποίου η κλινική εξειδικεύεται στην μελέτη και την έρευνα των παιδιών με αυτισμό λέει:
Όταν πρόκειται για την θεραπεία των παιδιών με ΔΑΦ, υπάρχουν ορισμένοι σημαντικοί γενικοί κανόνες:
Η θεραπεία πρέπει να εξατομικεύεται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και είναι ένας λόγος για τον οποίο ο ίδιος θα σας αποθάρρυνε από το να εφαρμόσετε κάθε θεραπεία που μπορεί να διαβάσετε ή να ακούσετε.
Μην πηγαίνετε μόνοι. Συνεργαστείτε με έναν έμπειρο επαγγελματία που μπορεί να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στο ταξίδι μέσα από τις μυριάδες αξιολογήσεις και θεραπείες των δυνατοτήτων που υπάρχουν για αυτή τη σύνθετη διαταραχή.
Εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας, καθώς και τον γιατρό / επαγγελματία υγείας που θα επιλέξετε να εργαστείτε. Ελέγξτε το βιογραφικό του και από την άλλη φροντίστε να είναι ένα άτομο με το οποίο αισθάνεστε άνετα.
Αναγνωρίστε ότι τα παιδιά αυτά είναι μεταβολικά “εύθραυστα” και ότι μπορεί να αντιδράσουν αρνητικά σε μια παρέμβαση που είχε σημαντικές θετικές επιπτώσεις σε ένα άλλο παιδί, ή ακόμα και σε πολλά άλλα παιδιά. Επίσης, μην αποθαρρύνεστε από αυτό. Αναφέρετε αυτό στο γιατρό με τον οποίο εργάζεστε, και ελπίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χαρτογράφηση επιπλέων διοδίων
Πηγαίνετε αργά – προσθέστε νέες παρεμβάσεις, μία κάθε φορά, επιτρέποντας τουλάχιστον 3 έως 4 ημέρες ή και μία εβδομάδα ώστε να αξιολογηθεί η ανταπόκριση / αντίδραση.
Αφήστε κάθε ενοχή που μπορεί να αισθάνεστε σχετικά με το ρόλο σας στα προβλήματα του παιδιού σας.
Μία πραγματικά ενοποιητική προσέγγιση περιλαμβάνει το πλήρες φάσμα βιοϊατρικής προσέγγισης, αποτελούμενη από θρεπτικές, ανοσολογικές, μεταβολικές, γαστρεντερικές τοξικότητας και / αποτοξίνωσης εκτιμήσεις. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις, η συμπληρωματική φαρμακολογική διαχείριση μπορεί να είναι χρήσιμη εφ ‘όσον δεν αποτελει τη μοναδική θεραπεία, αλλά αποτελεί μέρος ενός συνολικού προγράμματος βιοϊατρικής θεραπείας. Μια ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση πρέπει να περιλαμβάνει επίσης κατάλληλες εκπαιδευτικές, συμπεριφορικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις
Μην τα παρατήσετε ποτέ. Μην χάνετε την ελπίδα. Η πρώτη διάγνωση που μπορεί να έχετε λάβει στα χέρια σας από έναν παιδονευρολόγο ή αναπτυξιακό παιδίατρο δεν εγγυάται πλέον μια ζοφερή πρόγνωση. Όλοι ασχολούμαστε με την αποκατάσταση όλο και περισσότερων παιδιών, και αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση, υπάρχει λόγος να είστε αισιόδοξοι ότι το παιδί σας μπορεί να είναι ένα μέρος του θαυματουργού, και πάντα ενθαρρυντικού ταξιδιού προς την ανάκαμψη.
Κάθε αυτιστικό παιδί διαφέρει. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν αποκατασταθεί πλήρως και άλλα μερικώς μέσω ορισμένων από τις παραπάνω μεθόδους. Το σημαντικό είναι να τα βοηθήσετε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, όποιες μπορεί να είναι για κάθε παιδί. Μην αφήνετε κανέναν να υπαγορεύσει το μέλλον ή τις δυνατότητες του παιδιού σας περιορίζοντας τις επιλογές σας σε φαρμακευτική αγωγή ή αναποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.
Πηγές
rhinebeckhealth.com
autismiscurable.com
autismspeaks.org
foxnews.com
Dave Mihalovic
Μετάφραση άρθρου: Μωυσής

Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας: