«Meet Your Meat» Γνώρισε το Κρέας που Τρως...


Δείτε παρακάτω ένα ντοκιμαντέρ της PETA (people for ethical treatment of animals) για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και τον τρόπο σφαγιασμού τους. Οι εικόνες στο βίντεο αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση στη συμβατική (βιομηχανική) κτηνοτροφία. Είναι μέθοδοι αποδεκτοί - και όλα αυτά για το κέρδος.

Κότες και Γαλοπούλες

Οι κότες και οι γαλοπούλες κατα τη διάρκεια εκτροφής τους συμβιώνουν κατά εκατοντάδες σε ένα χώρο - παράλογα μικρό για τον αριθμό τους. Πολλές από αυτές πεθαίνουν από καρδιακές προσβολές λόγω στρες. Άλλες πεθαίνουν από υποσιτισμό είτε γιατί δεν αναπτύσσονται γρήγορα ώστε να φτάνουν την τροφή είτε γιατί αναπτύσσονται με ταχύ - αφύσικο - ρυθμό και σπάνε (στην κυριολεξία) τα πόδια τους. Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον όλες οι κότες είναι γεννετικά τροποποιημένες και ντοπαρισμένες με αντιβιοτικά΄(όλος ο κόσμος πλέον τρώει τον ίδιο τύπο κότας-δεν νομίζω να πήγατε στο χασάπη και να σας ρώτησε αν θέλετε την παρδάλο η την πιτσιλωτή)  με αποτέλεσμα το σώμα τους να αναπτύσσεται γρηγορότερα από το σκελετό τους (περισσότερο κρέας) .Έτσι τα πόδια τους σπάνε και δεν είναι σε θέση να φτάσουν την τροφή.

Οι συνθήκες στις κότες για την παραγωγή αυγών δεν είναι καλύτερες (υπάρχουν δύο είδη , οι κρεατοπαραγωγικές και οι ωοπαραγωγικές) .Απο βρεφική ηλικία τους κόβεται το ράμφος ώστε να μην πληγώνει η μία την άλλη απο την τάση καρνιβαλισμού που τους δημιουργείται λόγω στρες.(τα αρσενικά κοτοπουλάκια περνάνε απο μία μηχανή κυμά και πάνε κατευθείαν για λίπασμα)  Αδυνατούν λόγω έλλειψης χώρου και εφοδίων να εκτελέσουν τις φυσιολογικές λειτουργίες μιας κότας - όπως εξερεύνησης με το ράμφος. Τα κοκκαλά τους σπάνε κατά τη διαρκειά της μεταφοράς τους στα σφαγεία (πολλές απο αυτές είναι ήδη νεκρές)

Στα σφαγεία λοιπόν , ύστερα απο μία μαρτυρική μεταφορά λόγω αλλαγής περιβάλλοντος , εξωτερικών ήχων , έλλειψη νερού και τροφής , πεθαίνουν κατά τη διάρκεια ζεματισμού τους για την απομάκρυνση των φτερών (μερικές και ύστερα από αυτό συνεχίζουν να έχουν αισθήσεις)

= σνίτσελ  Αγελάδες

Σε αυτά τα θηλαστικά απομακρύνονται τα κέρατα - χωρίς αναισθητικό - και σημαδεύονται (επίσης χωρίς) με καυτό σίδερο.Αυτό γίνεται για την περίπτωση κλοπής , κάτι που πλέον έχει αποδειχτεί ανούσιο εφόσον οι κλέφτες ΄πρώτα θα σφάξουν την αγελάδα και μετα θα την πάρουν.

Τα άρρωστα ζώα παραμένουν άρρωστα απο τη στγμή που το κρέας τους πωλείται ως απόλυτα φυσιολογικό.Και όταν λέω άρρωστα εννοώ ζώα με καρκίνο.Τρώμε τον καρκίνο.

Έτσι οι εκτροφείς δεν μπαίνουν στη διαδικασία να γιατρέψουν το ζώο (επιπλέον έξοδα = μειωμένο κέρδος )

Στο σφαγείο τους κόβεται ο λαιμός και πολλά ζώα πνίγονται μέσα στο ίδιο τους το αίμα καθώς έχουν ακόμα όλες τις αισθήσεις τους (πολλές φορές οι τρόποι αναισθησιασμού τους είναι αναποτελεσματικοί)

= μπριζόλα  Γουρούνια

Kατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γουρούνες είναι φυλακισμένες σε ένα κλουβί που δεν τους επιτρέπει ούτε να γυρίσουν .Η δικαιολογία των εκτροφέων είναι οτι οι γουρούνες δεν προσέχουν και πολλές φορές πλακώνουν τα μωρά τους με αποτέλεσμα να τα σκοτώνουν. Αυτό που δεν λένε όμως είναι οτι οι γουρούνες δεν μπορούν να συγκρατήσουν το βάρος τους , δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους απο την ταχεία ανάπτυξη τους.

Στα γουρουνάκια απο την γέννηση τους κόβεται - χωρίς αναισθητικό - η ουρά , τα αυτιά και τα δόντια για την αποφυγή του καρνιβαλισμού. Αυτά που δεν μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα σαν τα αδερφάκια τους πεθαίνουν με την μέθοδο γνωστή ως ''κοπάνημα''. Δηλαδή τα χτυπάνε σε ένα πάτωμα μέχρι να πεθάνουν .Όσα επιζουν τα κρατάνε άρρωστα , τραυματισμένα για όσο αντέξουν για ένα πιθανόν μεγαλύτερο κέρδος.

= χοιρινή

.... Καλή όρεξη!

«Meet Your Meat» Γνώρισε το Κρέας που Τρως... Μέρος 1ο

«Meet Your Meat» Γνώρισε το Κρέας που Τρως... Μέρος 2ο

Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας: