Η συνωμοσία της αγελάδας το μυστικό της βιωσιμότητας!!!


Η συνωμοσία της αγελάδας το μυστικό της βιωσιμότητας!!!
Ένα ντοκιμαντέρ που πρέπει να το δουν όλοι!!!


Ένα σοκαριστικό από πολλές απόψεις ντοκιμαντέρ που μας καλεί να επανεξετάσουμε τον τρόπο ζωής μας και παρά τις σκληρές αλήθειες που παρουσιάζει, το πετυχαίνει με ευχάριστο και ζωντανό τρόπο.

Το Cowspiracy, τίτλος που παίζει με τις λέξεις «συνωμοσία» και «αγελάδα», αναδεικνύει τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον η καταστροφικότερη βιομηχανία του πλανήτη, η κτηνοτροφία. Σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία, η κτηνοτροφία, είναι η βασικότερη αιτία της αποψίλωσης των δασών και της καταστροφής του Αμαζονίου, της σπατάλης και της ρύπανσης των υδάτων και υπεύθυνη για περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ακόμα και από τις παγκόσμιες μεταφορές-αυτοκίνητα, αεροπλάνα, τρένα και πλοία μαζί! Είναι επίσης πρωταρχική αιτία της εξαφάνισης των ειδών, της διάβρωσης του εδάφους αλλά και των ωκεάνιων νεκρών ζωνών.

Το ντοκιμαντέρ αυτό κάνει και μία κριτική σε μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις καθώς οι δημιουργοί του Kip Andersen και Keegan Kuhn συνάντησαν την άρνηση των εκπροσώπων τους να μιλήσουν για το θέμα, ενώ παράλληλα βλέπουμε και τη χρηματοδότηση της ταινίας να σταματάει απότομα, καταδεικνύοντας έτσι την τεράστια και συνεχώς αυξανόμενη οικονομική και πολιτική δύναμη που κατέχει αυτή η βιομηχανία.

Τέλος, πέρα από την κριτική, αναζητάει και ένα βιώσιμο μοντέλο παραγωγής της τροφής μας και αναλύει την επίδραση καθενός από αυτά στο περιβάλλον.


 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ



Η συνωμοσία της αγελάδας το μυστικό της βιωσιμότητας!!!
 
========================================­===========


Αν δεν είσαι vegan, γίνε vegan. Η ολική χορτοφαγία (veganism) είναι μη-βία. Κυρίως είναι μη-βία προς άλλα αισθανόμενα όντα. Αλλά είναι και μη-βία προς τη γη και μη-βία προς τον εαυτό σου.

Vegan είναι αυτή η "περίεργη" ομάδα ανθρώπων (στην οποία ανήκω κι εγώ) που έχει συνειδητοποιήσει τι κάνει η κατανάλωση ζωϊκών προϊόντων στον ανθρώπινο οργανισμό, στο περιβάλλον και στα ταλαίπωρα ζώα που κακοποιούνται κατά εκατομμύρια με φρικιαστικούς τρόπους καθημερινά για να ικανοποιηθεί ο ουρανίσκος του παραπλανημένου κοινού.










Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: