Να είστε γενναίοι, ευγενικοί και ευγνώμονες για τις ευκαιρίες που έχετε...

Ράγισε καρδιές η ομιλία ενός 18χρονου αριστούχου με ανίατη ασθένεια

"Κανείς από εμάς δεν είναι αθάνατος, να είσαστε γενναίοι,ευγενικοί και ευγνώμονες για τις ευκαιρίες που έχετε".
Αυτές είναι οι συναισθηματικές λέξεις που είπε σε ομιλία του ο 18χρονος αριστούχος μαθητής, Jake Bailey, στον οποίο διαγνώστηκε επιθετικής μορφής καρκίνου λίγες εβδομάδες πριν από την τελετή αποφοίτησης.
Ο νεαρός μαθητής του Λυκείου Christchurch Boys είχε ήδη γράψει την ομιλία που επρόκειτο να απευθύνει στους συμμαθητές και τους δασκάλους του, όταν έμαθε ότι έπασχε από  λέμφωμα Burkitts Non-Hodgkins , μια ανίατη και καλπάζουσα μορφή καρκίνου, που απαιτεί εντατική χημειοθεραπεία.
Οι θεράποντες ιατροί του έδιναν μόλις μια εβδομάδα ζωής αν δεν έκανε εντατικές θεραπείες και του ζήτησαν να μην παραστεί στην τελετή αποφοίτησης, ωστόσο αυτός δε το έβαλε κάτω.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μίλησε και για τον θείο του Ross Bailey, έναν παγκοσμίου φήμης χειρουργό που είχε πραγματοποιήσει την πρώτη μεταμόσχευση νεφρού της Νέας Ζηλανδίας και πνίγηκε κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Σρι Λάνκα.
Ο Bailey έκλεισε την ομιλία του ενθαρρύνοντας τους συμμαθητές του να αδράξουν την ημέρα. "Ξεχάστε τους μακροπρόθεσμους στόχους", είπε ο Jake Bailey. "Να είστε παθιασμένα αφοσιωμένοι στο κυνήγι των μεσοπρόθεσμων στόχων. Δουλέψτε με πάθος και υπερηφάνεια γι αυτά που βρίσκονται μπροστά μας. Δεν ξέρουμε που μπορεί να καταλήξουμε ή που μπορεί αυτό να τελειώσει.... Ηθικό σθένος είναι να λαμβάνει κανείς τη συνειδητή απόφαση να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια όταν αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Δεν ξέρω τι θα συμβεί για κανέναν από εμάς, για εσάς. Αλλά σας εύχομαι τα καλύτερα στο ταξίδι σας και σας ευχαριστώ όλους που ήσασταν μέρος του δικού μου ταξιδιού. Ήταν απόλαυση για μένα να μεγαλώνω με καθέναν και όλους σας".

Για όσους ξέρουν αγγλικά δείτε ολόκληρη την ομιλία του...

Φωτό από προηγούμενη ομιλία του σε γιορτή τον περασμένο Απρίλιο

Πηγή

 nzherald.co.nz

 
Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: