Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Ιλαρά και το εμβόλιο MMR

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Ιλαρά και το εμβόλιο MMR
Γράφει ο Bryan Hubbard Safe

Η αλήθεια και η λογική ήταν δύο από τα πρώτα θύματα της επιδημίας ιλαράς στη Νότια Ουαλία και της υστερίας που ακολούθησε. Στο άρθρο αυτό καταγράφονται τα απλά γεγονότα που δεν αναφέρθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι γονείς προσπαθούν να προσεγγίσουν όσο μπορούν την αλήθεια σχετικά με τους πραγματικούς κινδύνους της ιλαράς και της ασφάλειας του εμβόλιου MMR (ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς) μετά την υστερία των μέσων ενημέρωσης που έχει δημιουργηθεί για το ξέσπασμα ιλαράς στη Νότια Ουαλία. Κάθε φωνή διαφωνίας ή ανησυχίας έχει σιγήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που βιάστηκαν να αποστασιοποιηθούν από τα δικά τους πρωτοσέλιδα πριν από 12 χρόνια που φώναζαν, με παρόμοιο τρόπο, ότι το εμβόλιο προκαλεί αυτισμό.

Οι δημοσιογράφοι έχουν εγκαταλείψει το ρόλο τους ως ανακριτές όσων φροντίζουν για την υγεία μας, και αντ ‘αυτού έχουν γίνει φερέφωνό τους και μεταδίδουν, χωρίς ερωτήσεις, τέτοια «γεγονότα», όπως:
- Η ιλαρά είναι μια δολοφονική ασθένεια που ίσως σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους στη Νότια Ουαλία και αλλού σε όλη τη Βρετανία.
- Η τωρινή εκδήλωση περιστατικών είναι το άμεσο αποτέλεσμα της άρνησης των γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, λόγω της αναπόδεικτης, και τώρα απαξιωμένης θεωρίας ότι το MMR συνδέεται με τον αυτισμό.
- Το MMR αποτελεί ασφαλή και αποτελεσματική προστασία κατά της ιλαράς.

Εδώ είναι τα πραγματικά δεδομένα για κάθε μία από αυτές τις δηλώσεις:

Η ιλαρά σκοτώνει;


Είναι αλήθεια - η ιλαρά μπορεί να σκοτώσει, αλλά συνήθως μόνο σε υποσιτισμένα άτομα των οποίων επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα είναι σε κίνδυνο. Η Vivienne Parry, που συμμετέχει στην κοινή Επιτροπή Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης (JCVI), η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την πολιτική του εμβολίου, είπε στους γονείς το 2007: “Αν είχαμε ιλαρά, θα είχε σκοτώσει πολύ κόσμο”.
Στην πραγματικότητα, η ιλαρά υπήρχε πάντα και κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 3.000 περιπτώσεις. Ωστόσο, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της κας Parry, κανένα παιδί δεν έχει πεθάνει από την ιλαρά από το 1992, εκτός από μια τραγική περίπτωση το 2008, όταν δυστυχώς πέθανε ένα παιδί που έπασχε από συγγενή ανοσοανεπάρκεια.
Η τελευταία φορά που η ιλαρά, θεωρήθηκε θανατηφόρα ήταν το 1980, όταν 26 θάνατοι αποδόθηκαν στην ασθένεια, αλλά τα στοιχεία είναι αναξιόπιστα και ίσως υπερβολικά φουσκωμένα, καθώς καμία από τις περιπτώσεις δεν ήταν κλινικά αποδεδειγμένη. Κλινικές δοκιμές εισήχθησαν μόλις το 1995, όταν ο αριθμός των περιστατικών ιλαράς μειώθηκε δραματικά από 16.375 το προηγούμενο έτος, σε μόλις 7.447.
Λήψη εμβολίου και αυτισμός
Με τη σημερινή υστερία για μια πιθανή επιδημία ιλαράς, το εμβόλιο MMR προτιμάται από τους γονείς του Ηνωμένου Βασιλείου και τα ποσοστά λήψης του αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.
Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά μειώθηκαν δραματικά με το φόβο του αυτισμού, ήταν απλώς η τελευταία από μια σειρά από ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1970, όταν πρόσφατα εμβολιασμένα παιδιά πέθαναν μυστηριωδώς.
Η πρώτη σημαντική πτώση των ποσοστών εμβολιασμών εμφανίστηκε πολύ νωρίτερα από τη δημοσίευση του Αndrew Wakefield το 1998 που έδειχνε σύνδεση μεταξύ του εμβολίου MMR και του αυτισμού. Οι γονείς είχαν τις πρώτες ανησυχίες τους σχετικά με το εμβόλιο το 1992, όταν το στοιχείο παρωτίτιδας του εμβολίου MMR βρέθηκε να προκαλεί μηνιγγίτιδα και εγκεφαλίτιδα. Παιδιά στον Καναδά και την Ιαπωνία είχε πεθάνει ένα χρόνο νωρίτερα, αφού τους είχε γίνει το εμβόλιο.
Οι ειδικοί λένε ότι το εμβόλιο σίγουρα δεν προκαλεί αυτισμό, αλλά είναι έτσι; Η τελευταία μελέτη που επιχειρεί να διαψεύσει οποιοδήποτε συνδετικό στοιχείο έχει χρηματοδοτηθεί από την υπηρεσία υγείας της Αμερικής, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), και σχεδιάστηκε για να κατευναστούν επιτέλους οι συνεχείς ανησυχίεςτων γονέων.
Με την ανάλυση δειγμάτων αίματος από 256 παιδιά με αυτισμό και 752 υγιή παιδιά της ίδιας ηλικίας, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το MMR δεν προκαλεί αυτισμό.*(1)

Ωστόσο, κανένα τέτοιο συμπέρασμα δεν μπορεί να εξαχθεί. Οι ερευνητές του CDC χρησιμοποίησαν δεδομένα που είχαν απαξιωθεί δύο χρόνια νωρίτερα, και η ανάλυσή τους ήταν τόσο ανακριβής που τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να δείξουν οτιδήποτε, όπως την πιθανότητα το εμβόλιο να είχε 69 τοις εκατό προστατευτική δράση -με άλλα λόγια, περίπου δύο στα τρία παιδιά που έλαβαν το εμβόλιο θα
μπορούσε να είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν αυτισμό σε ένα 472% αιτιολογικό αποτέλεσμα, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα παιδιά είχαν σχεδόν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αυτισμό μετά από τον εμβολιασμό.
Η ασφαλέστερη ερμηνεία είναι ότι το MMR αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού κατά 5%, αλλά αυτό είναι ακόμα μία στατιστική ταχυδακτυλουργία, διότι η πραγματικότητα είναι ότι έχει μηδενική επίπτωση στα περισσότερα παιδιά, αλλά είναι σαφής αιτία σε μια μικρή μειοψηφία.
Γιατί, λοιπόν, κάποια παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αυτισμό μετά τον εμβολιασμό; Μια θεωρία υποστηρίζει ότι τα παιδιά με ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 είναι τα πιο ευάλωτα. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι τα αυτιστικά παιδιά συνήθως υποφέρουν από μεθυλομηλονικό οξύ στο αίμα ή τα ούρα τους, μια ένδειξη που προϋποθέτει ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 (βλ. παρακάτω Ιλαρά και Β12).
Εκτός από την εργαστηριακή ανάλυση, δεν αναφέρονται από τους γιατρούς ύποπτες περιπτώσεις αυτισμού. Μια μητέρα, η Sarah McKenzie - Jones από το Tonbridge στο Κεντ, ανέφερε ότι ο 14 μηνών γιος της αντέδρασε άσχημα στο εμβόλιο MMR και υπέφερε από εμετούς, ένα ιλαροειδές εξάνθημα σε όλο το σώμα και διάρροια. Η διάρροια συνεχίστηκε για τρία χρόνια. “Ο γιατρός το
αξιολόγησε ως σοβαρή αντίδραση εκείνη τη χρονική στιγμή, και περίμενα ότι θα το καταγράψει ως ανεπιθύμητη αντίδραση ώστε να κοινοποιηθεί… όμως δεν καταγράφηκε.”
Ο γιος της ανέπτυξε αυτισμό όταν ήταν τριών, αλλά ο γιατρός αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε σύνδεση με το εμβόλιο MMR και δεν θα το ανάφερε.
“Έχω μοιραστεί την ιστορία μου με άλλους γονείς, και έτσι ανακάλυψα ότι αυτό ήταν συνηθισμένο θέμα,” είπε.*(2)
Το ΜΜR είναι ασφαλές και αποτελεσματικό;
Η Vivienne Parry της Επιτροπής Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης (JCVI) αναφέρθηκε στην αρχή αυτού του άρθρου. Παραθέτοντας ένα απόσπασμα από το ίδιο σχόλιο, είπε επίσης:
“Υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος με όλα τα εμβόλια.
Κανείς δεν είπε ποτέ ότι κάθε εμβόλιο είναι εντελώς χωρίς παρενέργειες. Κάθε εμβόλιο θα βλάψει κάποια παιδιά, αλλά έναν πολύ μικρό αριθμό.”
Αυτό είναι, φυσικά, αλήθεια αλλά ούτε η Εθνική Υπηρεσία Υγείας ούτε οι ιστοσελίδες του Οργανισμού Προστασίας της Υγείας λένε πόσο πολύ. Και οι δύο καθησυχάζουν τους γονείς ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και ότι “το εμβόλιο έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε όλο τον κόσμο”.

Ακόμα και η φαρμακευτική εταιρεία Merck & Co, η παρασκευάστρια εταιρεία ενός από τα διαθέσιμα εμβόλια MMR, παραδέχεται ότι το εμβόλιό της μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε από τις 39 σοβαρές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού και του θανάτου. Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνονται στο ένθετο πακέτο που αποστέλλεται στους γιατρούς, αλλά σπάνια δίνεται στους γονείς.
Αλλά μήπως το εμβόλιο τουλάχιστον προσφέρει τη δια βίου ανοσία που υπόσχονται οι υπηρεσίες υγείας; Προφανώς όχι. Τα κρούσματα ιλαράς και παρωτίτιδας είναι κοινά μεταξύ των ομάδων των εμβολιασμένων παιδιών - ακόμη και αν το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι οι περιπτώσεις αναφέρονται μόνο στα μη εμβολιασμένα παιδιά. Ανταποκρίτριά μας στη Νότια Ουαλία, η οποία είναι επίσης φαρμακοποιός, αναφέρει ότι τρεις έφηβοι που γνωρίζει ότι ανέπτυξαν ιλαρά στην τρέχουσα επιδημία είχαν όλοι εμβολιαστεί, και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μεταξύ των εμβολιασμένων παιδιών.
Η τοπική υγειονομική αρχή στη Νότια Ουαλία αρνείται να αποκαλύψει ακριβώς πόσα παιδιά που ανέπτυξαν ιλαρά είχαν εμβολιαστεί.
Οι γιατροί στην ιδιωτική κλινική Direct Health 2000 στo Eltham, στο Λονδίνο, ανακάλυψαν κάτι παρόμοιο, όταν πήραν δείγματα αίματος από 50 πρόσφατα εμβολιασμένα παιδιά. Τα μισά από τα παιδιά, είχαν χαμηλή ή μηδενική ανοσία κατά της ιλαράς και της παρωτίτιδας.
Η Sarah Dean, διευθύντρια στην κλινική, είπε: “Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαννα υπάρχουν πολλά παιδιά που νομίζουν ότι έχουν προστασία για τις τρεις ασθένειες, έχοντας κάνει το MMR, αλλά το σώμα τους δεν έχει αποκτήσει ανοσία στην ιλαρά και την παρωτίτιδα”.*(3)
Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δέχεται ότι “η μετάδοση ιλαράς έχει σαφώς τεκμηριωθεί μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων. Σε ορισμένες επιδημίες… Πάνω από το 95 τοις εκατό των περιπτώσεων έχουν ιστορικό εμβολιασμού.”*(4)
Η αλήθεια και τα αίτια έχουν γίνει τα πρώτα θύματα στην υστερία γύρω από τα κρούσματα ιλαράς στη Νότια Ουαλία. Αλλά μέχρι οι υπηρεσίες υγείας να ξεκινήσουν να αντιμετωπίζουν τους γονείς ως υπεύθυνους ενήλικες - και να τους δείχνουν πώς να προστατεύονται ενάντια στις χειρότερες επιδημίες ιλαράς, ενώ παραδέχονται τις ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορούν να εμφανιστούν στα εμβολιασμένα παιδιά - η αντιπαράθεση για το MMR δεν θα σταματήσει ποτέ.
Ιλαρά και βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α προστατεύει από τις χειρότερες επιπτώσεις της ιλαράς και, εξαιτίας αυτού, αυτά τα συμπληρώματα διανέμονται σε υποσιτισμένα παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Η βιταμίνη τροφοδοτεί τη φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια στις μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της ιλαράς. Εκτός από τα συμπληρώματα, βρίσκεται επίσης σε πολλά τρόφιμα που δεν είναι άμεσα διαθέσιμα στις αναπτυσσόμενες χώρες ή δεν τα απολαμβάνουν
τα παιδιά στη Δύση. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α είναι τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το σπανάκι, οι γλυκοπατάτες και το συκώτι.
Παρά το γεγονός ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης Α θεωρείται πρόβλημα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου η νυχτερινή τύφλωση εμφανίζεται μεταξύ των πρώτων συμπτωμάτων, ο επιδημιολόγος Dr Alfred Sommer, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του John Hopkins στη Βαλτιμόρη, απέδειξε ότι το
πρόβλημα είναι πολύ πιο οικείο μας.
Το έργο του έχει αποδείξει ότι ακόμη και ήπια, υποκλινική ανεπάρκεια, όταν δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα, μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Χωρίς αυτή τη φυσική άμυνα, η ιλαρά μπορεί να γίνει μια σοβαρή ασθένεια, με επιπλοκές όπως λοιμώξεις του αυτιού, αναπνευστικά προβλήματα, σπασμούς και μηνιγγίτιδα, ακόμα και θάνατο.
Έτσι, πόσα από τα παιδιά μας είναι ανεπαρκή σε βιταμίνη Α και είναι πιο ευάλωτα στις χειρότερες επιπλοκές της ιλαράς;
Ιλαρά και βιταμίνη B,2
Οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να υποψιάζονται ότι το κλειδί για την κατανόηση της σχέσης μεταξύ του εμβολίου MMR και του αυτισμού είναι η βιταμίνη Β12. Πολλά αυτιστικά παιδιά έχουν μεθυλομηλονικό οξύ στο αίμα και στα ούρα, μια κατάσταση που είναι δείκτης της ανεπάρκειας Β12, μιας βιταμίνης που είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.
Τα παιδιά που έχουν ήδη ανεπάρκεια σε βιταμίνη Β12, όταν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούσαν να είναι ακόμη πιο ευαίσθητα και έτσι να είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αυτισμό.
Υπάρχουν πέντε αιτίες ανεπάρκειας σε B12:
- Αν ο βλεννογόνος του στομάχου καταστραφεί εξαιτίας ελκών, λοίμωξης από ελικοβακτιρίδιο του πυλωρού ή χειρουργική επέμβαση.
- Αν υπάρχει χαμηλή παραγωγή οξέος στο στομάχι, το οποίο μπορεί επίσης να προκληθεί από πεπτικά βοηθήματα, όπως αντιόξινα.
- Εάν υπάρχει δυσβίωση, μια ανισορροπία στη βακτηριακή χλωρίδα που κανονικά υπάρχει στο λεπτό έντερο.
- Αν η διατροφή είναι φτωχή και δεν χρησιμοποιούνται συμπληρώματα Β12.
- Εάν υπάρχει έκθεση σε αναισθησία με υποξείδιο του αζώτου - ή «αέριο του γέλιου», που χρησιμοποιείται σε οδοντιατρεία και νοσοκομεία.
Τυπικά συμπτώματα της ανεπάρκειας της Β12 περιλαμβάνουν κόπωση, κακουχία, ίλιγγο και γνωστική δυσλειτουργία, όπως η ανικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα.
Μια εξέταση αίματος είναι ο αλάνθαστος τρόπος για να γίνει έλεγχος για ανεπάρκεια, και μερικοί γιατροί υποστηρίζουν ότι κάθε παιδί ύποπτο ότι έχει ανεπάρκεια πρέπει να ελέγχεται πριν εμβολιαστεί με το MMR.

Αναφορές:
*(1) J pediatr, 2013; http//jpeds.com/webfiles/images/journals/ympd/JPEDSDeStefano.pdf
*(2)  http://www.bmj.com/content/346/bmj.f2545/rr/642388
*(3)  http://newsbbc.co.uk/2/hi/health/1523523.stm; 3 September 2001
*(4)  Roush Swetal. Manual for the Surveillance of Vaccine – Preventable diseases, 5th edn. CDC/DHHS,2012

Το χρονολόγιο του αυτισμού
1988: Εισάγεται εμβόλιο MMR. Το JCVI μίλησε για παρενέργειες, παρόμοιες με εκείνες που παρατηρήθηκαν από τον Andrew Wakefield 10 χρόνια αργότερα.
1990: Το ποσοστό του αυτισμού είναι ένα στα 2.500 παιδιά.
1994: Οι πρώτες αναφορές πιθανής σύνδεσης με τον αυτισμό εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης .
1998: Ο Andrew Wakefield δημοσιεύει την εργασία του και στην επόμενη συνέντευξη Τύπου αναφέρει μια πιθανή σχέση με τον αυτισμό.
2010: Δημοσιεύονται «μελέτες της τελευταίας στιγμής» που δεν δείχνουν καμία σχέση με τον αυτισμό. Ο Andrew Wakefield βρίσκεται ένοχος για απάτη σε έρευνα και διαγράφεται από τον ιατρικό σύλλογο.
2012: Τα δικαστήρια στην Ιταλία και την Αμερική επιδικάζουν αποζημίωση στους γονείς των παιδιών που ανέπτυξαν αυτισμό από το MMR. Το ποσοστό του αυτισμού είναι ένα στα 50 παιδιά.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στην ανεξάρτητη περιοδική έκδοση για Συμπληρωματικές και Εναλλακτικές Θεραπείες στο τεύχος 57 Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2013 το οποίο διανέμεται δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε ολόκληρο από εδώ
www.holisticlife.gr
Οι μαρτυρίες αυτές έχουν δημοσιευθεί από τα μέλης της ομάδας 
"κρυφος φονος ΕΜΒΟΛΙΑ" στο Facebook
Αν θέλετε μπορείτε να γίνετε μέλη κάνοντας κλικ πάνω στον σύνδεσμο.
Για θέματα ιδιωτικότητας έμειναν μόνο  τα μικρά ονόματα ...
Γε........ Ορμώμενη από τα πολλά ποστ,που αφορούν παρενέργιες από το mmr,είπα να μοιραστώ καί την δική μας ''ιστορία''.
Κάναμε στο παιδί μας το mmrV,όταν ήταν 15 μηνών.
Ήταν το πρώτο εμβόλιο γιά το οποίο ''ψάχτηκα'' σοβαρά...
Η παιδίατρος,όταν μοιράστηκα μαζί της τις σχετικές ανησυχιες μού, με διαβεβαίωσε πως οποιαδήποτε παρενέργια είναι ουσιαστικά απίθανο να είναι μόνιμη καί πως οι κίνδυνοι αποφυγής τού εμβολίου ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι,ένα παραπάνω πού το παιδί είναι αγόρ!Όταν της ζήτησα να το μεταθέσουμε έστω γιά αργότερα,μού απάντησε κλατηγορηματικά πως οι εμβολιασμοί γίνονται σε συγκεκριμένες ηλικίες,διότι τότε ο εκάστοτε εμβολιασμός αποδίδει τα μέγιστα...Με βαριά καρδιά,το έκανα κι αυτό!
Το παιδί αντέδρασε...Ο ύπνος τού έγινε ανήσυχος, ξυπνούσε πολλές φορές,ουρλιάζοντας, μή έχοντας επαφή, δεν μπορούσαμε να τον ηρεμήσουμε με τίποτα..Έγινε ιδιαίτερα ευερέθιστος καί σε εξωτερικά ερεθίσματα..χτυπούσε ένα τηλέφωνο,η ηλεκτρική σκούπα,το παιδί πάθαινε πανικό...Οι εκρήξεις κλάματος (από το πουθενά) έγιναν καθημερινότητα μας..Έγινε επιθετικός απέναντί μας καί απέναντι στα άλλα παιδάκια.Η παιδίατρος μας έλεγε πως είναι φάσεις ανάπτυξης,πως είναι οι κυνόδοντες πού κατέβαιναν.πως,πως,πως..Σταδιακά άρχισε να χάνει καί το λόγο τού,τις λεξούλες πού ήδη χρησιμοποιούσε,σταματήσαμε να τις ακούμε...Εμφανίστηκαν συγκάματα στην περιοχή της πάνας,πλήρης προσκόλληση σε μένα καί τον πατέρα τού,τρόμος στην θέα ενός τρίτου ατόμου..
Φυσικά, ακολούθησε κι άλλο εμβόλιο, παρά τις διαμαρτυρίες μας..
Το παιδί ήταν εκτός εαυτού...
Χτυπιόταν στα πατώματα,χτυπούσε το κεφάλι τού,αυτοτραυματιζόταν με τα νύχια τού,δεν ήθελε κανέναν τρίτο μέσα στο σπίτι,σταμάτησε να τρώει καί να παίρνει βάρος,θήλαζε σα νεογνό..
Από τα 15 παιδάκια πού συναναστρεφόμαστε καθημερινά στο πάρκο,ο γιός μού ήταν το αγρίμι...Μπαίναμε μέσα καί τα μικρά χωνόντουσαν στα πόδια των μανάδων τούς!!!!!!
Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ,ταλαιπωρήσαμε το παιδί μας ακόμα περισσότερο....7-8 μήνες μετά,μας μίλησε ο νέος μας παιδίατρος γιά αυτισμό....Γιά το αν γνωρίζουμε σχετικά με τον αυτισμό,μας μίλησαν καί στο παίδων αγίας σοφιας,μετά από μία εκβιαστική-από πλευράς μας-εισαγωγή,προκειμένου να δούμε τί συμβαίνει με το παιδί...
Η αναπτυξιολόγος,τον Φλεβάρη πού μας πέρασε, δεν έβγαλε διάγνωση,μας έδωσε σε 7 μήνες επανεξέταση,με την προϋπόθεση το παιδί να ακολουθήσει λογοθεραπίες(2,5 ετών-χρησιμοποιούσε ελάχιστες λέξεις)
Γολγοθάς....
Λίγους μήνες μετά,σαν δώρο γεννεθλίων στον γιό μού,αποφάσισα να τού κάνω ομοιοπαθητική αποτοξίνωση γιά τα εμβόλια!
Άρχισα να ετοιμάζω το ιστορικό τού Αντώνη μού γιά την ομοιοπαθητικό πού μας παρακολουθεί
Τότε ξετυλίχτηκε εμπρός μού όλος ό μίτος της Αριάδνης!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο γιός μού ξεκίνησε να έχει ''περίεργη'' συμπεριφορά,λίγο μετά τον πρώτο εμβολιασμό τού 2 μηνών!!!!!!!Πάνω πού είχαμε μπεί σε μία ρουτίνα με τον θηλασμό,.μετά τον σαραντισμό,με ένα ήσυχο,ευτυχισμένο μωρό,από το πρώτο εμβόλιο καί μετά όλα ανατράπηκαν!!!!!!Από τότε τον εμβολιάζαμε κάθε μήνα με πολυδύναμα ενίοτε εμβόλια καί χωρίς να έχουμε ενημέρωση γιά αυτό,χωρίς κανένας παιδίατρος(δικός μας ή τού ικα) να ζητήσει ιστορικό ή να δώσει σημασία σε αυτά πού τούς λέγαμε,πως το παιδί έκλαιγε πολύ μετά από τούς εμβολιασμούς,πως εμφάνιζε υπνηλία καί ληθαργικότητα κτλ...Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...Μας μιλούσαν γιά κολικούς(μα μέχρι 6 μηνών;;;),γιά οδοντοφυία,γιά υπερπαραγωγή γάλακτος(θήλαζε αποκλειστικά),όλα φταίγαν,τα εμβόλια ποτέ δεν αναφέρθηκαν ως πιθανή υπαιτιότητα!Αντιθέτως όλοι οι παιδίατροι πού συμβουλευτήκαμε(καί ήταν 4-5 στο σύνολο)μας παρότρυναν να συνεχίσουμε το πρόγραμμα,εκθιάζοντας τις καταστροφικές συνέπειες τού μη-εμβολιασμού,πού έφταναν ακόμα καί στα όρια της τρομοκρατίας(''θες να πάθει κάτι το παιδί σού καί να φταίς εσύ;-μα αυτό δεν γινόταν;;;''!!!!!
Κάνουμε ομοιοπαθητική εδώ καί λίγο καιρό,τα αποτελέσματα όμως είναι τόσο εμφανή πού μού τα τονίζουν ακόμα καί οι γνωστοί πού συναναστρεφόμαστε στο πάρκο(''ηρέμησε ο Αντώνης'',''τί καλός πού είσαι Αντωνάκη τώρα πού μεγάλωσες,ακούς καί τη μαμά,παίζεις με τα παιδάκια''-αχ,καί πού να ξέρανε!!!!!!!!!!)
Φυσικά δεν θέλω να ξαναεμβολιασώ το παιδί μού,παρακαλώ καί τούς φίλους μού γιά να το σκεφτούν ή τουλάχιστον να το καθυστερήσουν όσο γίνεται..
Ευχαριστώ το θεία πρόνοια(;),το σύμπαν(;),την καλή μού τύχη(;)πού με έκαναν να πάρω αυτή την απόφαση,έστω καί με τόση καθυστέρηση.Είναι η πρώτη φορά,εδώ καί πολύ καιρό,πού απολαμβάνω το παιδί μού,που βλέπω χαρούμενο το παιδί μού,να συμπεριφέρεται όπως κάθε παιδάκι,να προσπαθεί να μιλήσει,να επικοινωνήσει κτλ...Ανατριχιάζω στην ιδέα τού τί θα μπορούσε να είχε γίνει,αν υπέκυπτα στούς εκβιασμούςκαί συνέχιζα κανονικά το τυπικό πρόγραμμα,με τις επαναλληπτικές δόσεις,τρέμω κάθε φορά πού διαβάζω μιά ιστορία γιά ένα παιδάκι πού υποφέρει από κάτι...
Τα παιδιά μας είναι οι σπόροι τούς μέλλοντος,ας τα προστατέψουμε όσο ο καθένας μας μπορεί.Ας φροντίζουμε οι αποφάσεις μας να προκύπτουν από ενημέρωση,γνώση καί περισυλλογή,όχι να εκτελούμε πράξεις κατευθυνόμενοι από φόβο ή ακολουθώντας ένα γενικό πρόγραμμα πού δεν απευθύνεται σε άτομα,αλλά σε μάζες.Ζητώ συγνώμη γιά την έκθεση,μα θεωρώ χρέος μού να μιλήσω κι εγώ με τη σειρά μού.Το δικό μού πάθημα,μού έγινε μάθημα,με σκληρό τρόπο.
Υγεία γιά όλους μας

The......... καλημερα σας.επειτα απο την ετησια αξιολογηση των 4 παιδιων μου απο αναπτυξιολογο,προεκυψαν τα εξης:
ο δημητρης μου,6,5 ετων:αυτισμο υψηλης λειτουργικοτητας,επιληψια,ελαφρια κινητικη δυσκολια (γνωστο απο τους 18 του μηνες -πληρως εμβολιασμενος δυστυχως)
η βενετ...... μου,5,5 ετων: ειδικη γλωσσικη καθυστερηση με αυτιστικα χαρακτηριστικα (γνωστο απο τα 3 της χρονια-πληρως εμβολιασμενη κι αυτη)
ο γιωργ......,4 ετων: μετριο προς βαρυ αυτισμο με επιλεκτικη ηχολαλια (διαγνωστηκε στα 3 του χρονια,μετα απο καθυστερημενο σκοπιμα-λογω των διαγνωσεων των δυο προηγουμενων παιδιων-εμβολιασμο με priorix tetra,παρολο που σε ολες τις προηγουμενες αξιολογησεις,ειχε κριθει "τυπικης αναπτυξης")
ο παν....... μου,2,5 ετων:τυπικης αναπτυξης
το γεγονος οτι ο παναγιωτης ειναι ΕΝΤΕΛΟΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ και θηλαζε για 33 μηνες,θεωρηθηκε απο τους γιατρους τυχαιο και με πιεζουν να τον εμβολιασω.
ειμαι 100% πεπεισμενη οτι η κατασταση τουλαχιστο του τριτου παιδιου μου οφειλεται στον εμβολιασμο,και δεν θελω για κανενα λογο να ρισκαρω ενα ακομα παιδι μου στο αυτιστικο φασμα...
οι γενετικες εξετασεις ολων των παιδιων μου ειναι καθαρες,δεν δειχνει δλδ να υπαρχει καποιος κληρονομικος παραγοντας.επισης σε καμμια απο τις δυο οικογενειες δεν υπαρχει γνωστο ιστορικο αυτισμου.
το σεπτεμβριο ο παν...... πρεπει να παει παιδικο σταθμο,αλλα αυτο ειναι δυσκολο λογω του οτι το βιβλιαριο υγειας του δεν εχει ουτε μια σφραγιδα.βρισκομαστε στη σαμο.παρακαλω τη βοηθεια σας.ευχαριστω
 Eft........ ομως υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν οτι τα εμβολια βοηθουν. Δυστυχως αποδεικνυεται οτι δεν ειναι ετσι. Εγω το ζω μεσα στο ιδιο μου το σπιτι με την 6χρονη κορη μου. Πασχει απο σοβαρη επιληπτικη εγκεφαλοπαθεια και πολλα αλλα τα οποια εμφανιστηκαν στον 2ο χρονο ζωης της. Ηταν φυσιολογικη και μετα απο καποιο εμβολιο εγινε οτι εγινε. Ως γονιος νομιζα οτι θα την προστατευα εμβολιαζοντας την, δεν ηξερα ομως τοτε... Την μικρη μου κορη δεν την εμβολιαζω και εχω συνεχεις πιεσεις απο την παιδιατρο ομως εγω αρνουμαι. Με εχουν πει και ασυνειδητη που δεν την εμβολιαζω, δεν πειραζει ομως...τωρα πια ξερω οτι τα εμβολια δεν κανουν καλο και θα προστατεψω τα παιδια μου.
Nik.... Το έγκλημα δεν είναι μόνο το ότι για χάρη του κέρδους μας δηλητηριάζουν από μικρά παιδιά. Χειρότερο έγκλημα είναι το ότι εκμεταλεύονται την αγάπη και την ανησυχία του γονιού και τον οδηγούν στο να δηλητηριάζει τα παιδιά του νομίζοντας πως τους προσφέρει ασφάλεια. Έτσι απλά γινόμαστε και εμείς και τα παιδιά μας νούμερα στατιστικών, πρωτόκολλα και ασφαλώς μελλοντικοί πελάτες γιατρών και φαρμακευτικών λόγω χρόνιων και ανίατων ασθενειών. Δυστυχώς εγώ έμαθα με το δύσκολο τρόπο. 15 μέρες στην εντατική παίδων παλεύοντας με κάθε μέσο μαζί με τους γιατρούς να κρατήσουμε ζωντανό το κοριτσάκι μου μόλις 4 ετών εξ αιτίας ενός εμβολίου. Μόνο που εγώ στην ατυχία μου είχα την τύχη να πέσω σε ΓΙΑΤΡΟΥΣ και όχι επαγγελματίες υγείας οι οποίοι είχαν το θάρρος να μου πουν την αλήθεια. Έτσι ξέρω καλά και από πρώτο χέρι και για τα εμβόλια και για τις αντιβιώσεις και για όλες τις χημικές αηδίες που μας ποτίζουν για το "καλό μας". Δυστυχώς όμως τα έμαθα αργά γιατί αν και τα καταφέραμε με την μικρή μου και πλέων είναι καλά όλα αυτά τα φάρμακα που πήρε τότε, τι επιπτώσεις θα έχουν στην υγεία της μακροχρόνια δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Απλά ελπίζω καμία.
Eleni αγαπητε Kostas δεν χρειαζεται καμια επισημη μελετη για την συνδεση εμβολιων-αυτισμου...απο τοτε που συνεβει και σε μας ειχα την ευκαιρια να γνωρισω πολλες μαμαδες που εχουν παιδια αυτιστικα...πιο ηταν το αποτελεσμα της δικης μου μικρης ερευνας?ειτε ειχαν παιδια τυπικα αναπτησσομενα και τα σταδιακα οπως κ στην δικη μου περιπτωση,ειτε -το τραγικοτερο-μεσα σε λιγες μερες..παιδια που μιλουσαν παιδια που επικοινωνουσαν μετα απο εμβολιασμο χαθηκαν σε μερικες μερες!!το μονο που ακουγες ηταν αυτες οι ανατριχιαστικες κραυγες...και οσο για τα επισημα στατιστικα..??ΚΑΝΕΝΑΣ παιδιατρος δεν λεει στους γονεις να συμπληρωσουν το ειδικο εγγραφο του ε.ο.φ που δινεται οταν διαπιστωθουν παρενεργειες απο φαρμακα η εμβολια..ΚΑΝΕΝΑΣ...προφανως εισαι στην κατηγορια των ανθρωπων που πρεπει να παθεις για να μαθεις..οπως ειμουν κ εγω αλλοστε..
Yiota 15 ο γιος μου και 12 η κορη μου....τα καναμε σχεδον ολα..ο γιος μου μεγαλο προβλημα με ασθμα και εκζεμα και μετα απο ενα εμβολιο το παιδι κοιμοταν ενα 48ωρο χωρις διακοπη ουτε καν για νερο η' τουαλετα.....μετα απο αυτο το συμβαν τελος τα εμβολια για τα παιδα μου..η κορη μου εκανε κ αυτη πολλες βρογχιτιδες....Yiota μπορω να σου καταθεσω κ τη δικη μου εμπειρια..εμβολιασα το γιο μου για πνευμονιοκοκκο κ το παιιδ 48 ωρες επεσε σε ληθαργο...κοιμοταν ασταματητα,χωρις να ξυπνησει καθολου ουτε για νερο,ουτε για τιποτα......μετα τον εμβολιασμο εγινε αυτο...τυχαιο....???απο τοτε αρχισα να "ψαχνομαι'σχετικα με τα εμβολια και φυσικα διαβασα και 2 βιβλια εξαιρετικα αν θες να στα πω....
Yiota ποσο πολυ μπορει να ενοχλει καποιους η ομοιοπαθητικη????ποοσ μεγαλο "προβλημα"εχει δημιουργησει.....τους ενοχλει που ανθρωποι βρηκαν λυση στο προβλημα που τους ταλαιπωρουσε χρονια και η κλασσικη ιατρικη απετυχε.....ετσι συμβαινει παντα ομως..ο σοφος λαος μας λεει"το δεντρο που κανει καρπους πετροβολουνε'......κ δεν σας κρυβω οτι οταν δοκιμασα ομοιοπαθητικη στο παιδι μου,ξεκινησα δυσπιστη....σκεφτομουν το παιιδ με τοση κορτιζονη και ταλαιπωρειται ακομα ,σιγα μη δουμε καλο με τα βοτανια και τα ματζουνια...ΟΜΩΣ ΗΜΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ....Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟΝΟΥΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΠΟΙΟΗΤΗΤΑ ΖΩΗΣ....
Yiota α,δεν ειναι "σχετικο'τελειως με το θεμα απλα μου δημιουργησε ενα υπεροχο συναισθημα και θελω να το μοιραστω μαζι σας..οπως προανεφερα το παιδακι μου ειχε τεραστιο θεμα με το ασθμα και με το παραμικρο αρρωσταινε..τετοια εποχη που τα σχολεια κλεινουν,τα παιδια συνηθιζουν να παιζουν μπουγελο...ομως το δικο μου παιδι δεν επαιζε..μολις βρεχοταν θα αρχιζε ο βηχας και το μαρτυριο για ολους...σημερα λοιπον υστερα απο 3 χρονια ομοιοπαθητικης με ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ με ρωταει"μαμα,να παιξω μπουγελο?"του απαντω'ναι παιξε"...επαιξε ,ευχαριστηθηκε και στο τελος ηρθε με αγκαλιασε ,με φιλησε και μου ειπε "μαμα,σ'ευχαριστω για ολα...καταλαβα οτι τοσα χρονια ειχα προβλημα και δεν με αφηνες..σε ευχαριστω που τωρα ειμαι καλα και κανω ο,τι ι και οι φιλοι μου"..συγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα ενιωσα τοσο ομορφα και πολλη συγκινηση!ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Chris Τα 1500€ που δίνω κάθε μήνα για σύνοδο δασκάλα για λογοθεραπειες εργοθεραπειες πισίνα θα μου πεις ότι είναι φαντασία μου;;;;;;ή τα χρήματα που εξοδεψαμε στο εξωτερικό μήπως ήμουν τρελός;;;;; ή ξέρεις εσυ κανένα καθηγητή ιατρό που να σου υπογραφεί ότι φταίει το τάδε εμβόλιο;;;;;την επόμενη θα τον προσλάβει εσυ??????????Chris Katsis Γεωργια ήδη στην Ιταλία γίνονται δικαστήρια και ενημερώνομαι σχετικά με βλάβες που προκαλούν οι εμβολιασμοί και ιδιαίτερα το MMR..ΤΏΡΑ ΕΆΝ ΈΠΡΕΠΕ ΠΙΆΣΩ ΤΟΝ ΙΤΑΛΌ ΚΑΘΗΓΗΤΉ ΔΎΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΩΝ ΈΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΊΑ ΚΑΙ ΈΝΑ ΣΤΗΝ USA ΝΟΜΊΖΩ ΌΤΙ ΕΊΣΑΙ ΛΑΘΟΣ!!! ΑΥΤΉ ΠΟΥ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΣ ΣΠΆΣΩ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΕΊΝΑΙ Η ΠΑΙΔΊΑΤΡΟΣ ΕΔΏ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΊΠΕ ΤΊΠΟΤΑ ΠΡΙΝ. ΤΏΡΑ ΈΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΑΚΌΜΗ Η ΠΕΡΙΈΡΓΕΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΊΑ ΕΊΝΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΈΝΟ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΠΑΙΔΙΆ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΚΆΝΕΙ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑΚΟΣ ΜΟΥ ΔΊΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΝΑ ΛΈΩ ΌΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΜΟΥ ΧΆΛΑΣΕ ΑΠΌ ΤΟ MMR ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΠΌ ΤΊΠΟΤΑ ΆΛΛΟ!!!!!!!!!! ΕΣΥ ΑΎΡΙΟ ΚΑΝΕ ΌΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ!!!!! ΕΜΕΙΣ ΛΈΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΊΕΣ ΏΣΤΕ ΚΆΠΟΙΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΎΓΟΥΝ ΤΑ ΆΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΆΘΗ!!!!
Chris είναι το πανεπιστημιακό τής Πίζα STELA MARIS λέγετε και ο καθηγητής είναι ο Agatinio Batalia είναι γεννετιστης παιδοψυχίατρος παιδονευρολογος και έχει ακόμη έδρα στο πανεπιστήμιο τής UTHA. Ακόμη ο καθηγητής με βοηθησε και συμμετείχα σε ερευνητικά πρωτόκολλα στο πανεπιστημίο τής Ν.Καλιφόρνιας τής Οξφόρδης τής Ρώμης και σε όλα είμασταν γεννητικά καθαροί!!!! Πέρα από τις εξετάσεις που έκανα μέσα στο νοσοκομείο !!!!! Κάτι άλλο αυτή τη στιγμή δεν εχω να σου δώσω εκτός και πας εδώ σε έναν πολύ καλό καθηγητή Ελληνα από Ν.Υόρκη τον Ελ.Γεωργακόπουλο νευροφυσιολογο και γενετική να σου πει αυτός για τα εμβολια!!!!!
Chris θυμάμαι όταν δυστυχώς κάναμε το mmr την δεύτερη εβδομάδα σήκωσε 39.5πυρετο και τον κάναμε μπάνιο depon και τελικα την επόμενη χάσαμε τον μικρό ( εννοώ πάθαμε αυτισμό) ούτε στο όνομά του δεν γυρνούσε και ολα τα αλλά που σου φέρνει ο αυτισμός!
Chris σε ποια ηλικία ήταν ομικρός;
Chris 2 ετών
Ζωή δηλαδή πριν απ' αυτό είχε ομαλή ανάπτυξη;
Chris νοητική εννοείς;;
Ζωή ναι 
Chris ναί ηταν πολύ ένταξη χωρίς κανένα πρόβλημα!!!μετα άρχισαν τα προβλήματα!!
Katherine Πριν από 32 χρόνια παιδί δικό μας έπαθε διαβήτη τύπου Ι (δηλαδή αυτοάνοσο διαβήτη) από το εμβόλιο MMR ... τότε αρνήθηκα να εμβολιάσω το δικό μου παιδί ... τότε όμως δεν υπήρχε το ίντερνετ, το Facebook, και ο τρόπος ενημέρωσης που υπάρχει σήμερα ... είναι σε αυτή τη σελίδα άνθρωποι που το ιατρικό σύστημα τους έχει απογοητεύσει και ως παθόντες ψάχνουν για την αλήθεια που δεν τους λένε τα έντυπα και οι ειδήσεις στην τηλεόραση ... εχτές ανήρτησα ότι ο λογαριασμός μιας γυναίκας στο Facebook διεγράφηκε διότι τα δύο αυτιστικά παιδιά της κρατούσαν πλακάτ κατά των γεννετικά τροποποιημένων τροφίμων σε μία από τις συγκεντρώσεις που έγιναν παγκόσμια ... δεν τους αρέσει να είναι ενημερωμένος ο κόσμος ...
Elpida πριν 3 εβδομάδες έκαν ατο pentavac στον 3οχρονο γιο μου ο οποιός ειχε να εμβολιάστει ποα 6 μηνών..3 εβδομαδες μετα δλδ σήμερα έχουμε ερπιτική στοματίτιδα δλδ έρπη σε όλη τη στοματική κοιλότητα και στον οισοφαγο..δεν μπορει να καταπιει ουτε τα σαλια του, 40αρια πυρετοι και μολις χθες αρχισε να πινει καμια κουταλιτσα νερο με πολυ κοπο-πόνο και προσπάθεια ..στην προσπάθεια μου να μαθω περισσοτερα για τον οιό διαβάσα οτι προσβάλει το σώμα που εχει πεσμένο ανοσοποιητικο( όπως εμεις λόγω εμβόλιου) και οτι κάνει 3 εβδομάδες να εκδηλώσει συπτώματα απο την στιγμή που προσβάλει το σώμα( ακριβως την ίδια χρονικη στιγμή με το εμβόλιο) η παιδιατρος υποστηριζει το κολλησε απο άλλο παιδί, όμως οι επαφες του με παιδια ειναι περιορισμενες λογω του οτι δεν πάει σχολείο ακόμα , και με τα λίγα παιδακιά φιλών μας που ήρθε σε έπαφη δεν ήταν κανένα άρρωστο, ουτε απο τον συγκεκριμένο οιό ούτε απο άλλον..ειμαι βεβαίη οτι ειναι απο το εμβόλιο.
Rin....Καλωσόρισες στην ομάδα! Δεν θυμάμαι αν στο έχω αναφέρει στις συζητησεις μας, αλλά το δικό μου παιδί έχει εμφανίσει Απραξια λόγου αμέσως μετά το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου.
Rinio Δυστυχώς υπάρχει και άλλη μία παράμετρος στην επικινδυνότητα των πολλαπλών εμβολιασμών, που οι παιδίατροι δεν λαμβάνουν υπ 'όψην. Κι εγω δεν το γνώριζα και το έμαθα με τον επώδυνο τρόπο: Σε παιδιά που υπάρχει η οποιαδήποτε προδιάθεση ή υποψία ευαιασθησίας του νευρικού τους συστήματος (όπως πχ στα παιδιά με σύνδρομα του χρωμοσώματος φύλου), ο οποιοσδήποτε εμβολιασμός αντεδείκνυται, τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσει πλήρως το νευρικό τους σύστημα. Αυτό, δεν βρεθηκε κανείς να μου το πει, κανείς από τους 3 διαφορετικούς παιδιάτρους που ευχαρίστως εμβολίαζαν (αρχικά και μεχρι να την πατησουμε) τον ΧΧΥ μικρό μου, που λόγω του συνδρόμου ειχε ήδη γεννηθει με υποτονία. Την γλυτώσαμε από τα "υποπτα" όπως το DTaP, αλλά όχι κι απ του πνευμονιόκοκκου. Αν και το καθυστέρησα όσο μπορούσα και το έκανε στον 10ο μήνα, παλλινδρόμησε η ομιλία του (οι 4-5 δισύλλαβες λέξεις που άθρωνε) και διαγνώστηκε με απραξία λόγου μέσα στο επόμενο δίμηνο. Τα ίδια φωνήματα που άρθρωνε τότε αυθόρμητα, τα ξανακέρδισε μετά από 3μιση χρόνια λογοθεραπειών, κι ακόμα έχουμε δουλεια... Δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά γνωρίζω πως στην παγκόσμια βιβλιογραφία του συνδρόμου Klinefelter (47XXY) δεν αναφέρεται πουθενά η απραξία. Και το αναφέρω εδώ γιατί το σύνδρομο αυτό, αν και σχετικά αγνωστο στην Ελλάδα, είναι το πιο συχνό στα αγόρια με εμφάνιση 1/500 και πολύ συχνά παραμένει αδιάγνωστο για πολλά χρόνια. Και σ αυτούς τους γονείς (όπως και για τα συναφή συνδρομα σε αγόρια και κορίτσια, όπως XYY, FragileX, TrisomyX κ.α.) δεν θα βρεθεί κανείς γιατρός να τους μιλήσει για τον παραπάνω κίνδυνο...Vaso Georgala Rinio Simeonidou, είμαι πολύ θυμωμένη που το δικό μου το παιδί πλήρως εμβολιασμένο έχει αποκτήσει εδώ και ένα χρόνο ένα νόσημα το οποίο έχει συμπτώματα που αναφέρονται στη σελίδα που μας κοινοποίησες.... ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΗ!!!!!
Mary ααααααα το ειχα κανει στη μεγαλη κορη πριν ξεκινησω ομοιοπαθητικη και το απογευμα της πρηστηκε ο αδενας!~εκει πηρα τηλ το γιατρο που κοιτουσε το ενα απο τα διδυμα και μου εδωσε το αντιστοιχο φαρμακο ε σε μιση ωρα ο αδενας ξεπρηστηκε!!!!!!!!!απο τοτε δε ξαναεκανα εμβολια ουστ!!!!!!!!!!!!!
Mary ρια μου δεν ειναι θεμα εξυπναδας αλλα εφαγα τετοια στεναχωρια με τη μικρουλα που ηταν ενα μιση χρονων και μου ειπαν οτι εχει ρευματοπαθεια χωρις το ρα τεστ να βγει θετικο απλα επειδη ειχε πρηστει το γονατο που για μερες -ωρες-μηνες διαβαζα βιβλια εμπαινα στο ιντερνετ και με τη βοηθεια δυο γιατρων οστεοπαθητικου και ομοιοπαθητικου το παιδι σημερα θα κλεισει τα 8 και ειναι πολυ καλα στην υγεια του!!!!!!!!!!!!
Φλώρα Εγω δεν ειμαι παιδι..Ειμαι στα 28 και εκανα πριν 3 μηνες εμβολιο πνευμονιοκοκκου και δεν περασαν 2 μερες, βρεθηκα στο νοσοκομειο με μηνιγγιτιδα.... Εργαζομαι σε παιδικο σταθμο και δεν αρρωσταινα ποτε. Απο τοτε που εκανα αυτο το εμβολιο καθε εβδομαδα ειμαι αρρωσττη. Δεν εχω συνελθει ακομα.
Φλώρα Πριν κανω το εμβολιο δεν ημουν υπερ αλλα ουτε κατα. Τωρα πραγματικα καταλαβα ποσο κακο κανουν.
Stil....  Τις προάλλες άκουσα για εμβολιασμένο παιδί που μπήκε στο Παίδων με μηνιγγίτιδα...
Εμένα έπαθε πνευμονία ένα μήνα μετά τον εμβολιασμό της για τον πνευμονιόκοκκο....
Efi Αναστασία η κόρη μου πάσχει απο επιληπτικη εγκεφαλοπαθεια και ειμαι σίγουρη οτι ειναι απο παρενέργεια εμβολίου. Τα είχαμε κανει ολα, δυστυχώς.
Βικυ το δικο μου παιδι παρουσιασε εστιακη επιληψια μετα απο εμβολιασμο!!!
Ioanna EIMAI EYTYXHS ΠΟΥ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ...Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΟΥ ΕΔΙΝΕ ΧΑΡΤΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΩ ΑΝ ΚΑΝΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!!!!!!!!!!! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΗΤΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΑΥΤΟΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!!!!!!!!!!!!
Menia εμενα παντως τ παιδι μου μετα απο εμβολιο σταματησε να μιλα και να με κοιτα στα ματια μεχρι νεοτερας με θεραπειες! 15-16 μηνων ηταν το παλικαρι μου!εχει καιρο τωρα!τωρα ειναι 5 ενας παιδαρος με ασπεργκερ! σταματησε αποτομα!ενω ηταν τυπικης αναπτυξης!
Roula 15 -16 μηνων το παιδι κανει τι mmr ή αλλιως τριπλούν ερυθρα ιλαρά παρωτίτιδα το οποιο κ επισημα ειναι απο τα εμβολια που προκαλουν αυτισμο βαση του δικαστηριου της ιταλιας!!!!!!!!!! ρε μην τους πιστεύετε...... ολα ψεματα ειναι!!!!!!!!! καντε εμβολια αβερτα....... αληθεια για να σκεφτουμε υπαρχει αυτιστικο παιδι 50 'η 60 ετων? ή αλλεργικο στο αυγο το οποιο δεν μπορει να κανει εμβολια????κ ευτο που σου ειπε για ανεμβολιαστο παιδι με αυτισμο απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Menia Rotzioy ναι αυτο καναμε ρουλα μου!
Stil.....Μαρια Όταν μετά το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου,
μέσα στο δίμηνο,αρρώστησε το παιδί από οξεία πνευμονία και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο εγώ από ποιόν έπρεπε να ζητήσω την ευθύνη?
Marina  η μικρή μου 9 μηνων μετά απο εμβόλιο απέκτησε διαβήτη τυπου 1!!! Το πηραμε δωράκι εφ ορου ζωης δυστυχως
Neli  ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ...ΤΟ ΕΦΙΑΞΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ...ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑΣ.....ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ....ΟΠΩΣ ΖΗΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ...ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥ....ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΠΙΔΑ ...ΚΑΤΣΑΜΕ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ.....ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΡΘΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ......ΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.....ΚΟΛΗΣΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΜΗΚΗΤΑ ...ΤΟΝ ΑΣΠΕΡΓΙΛΟ....ΕΠΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΤΙ ΠΟΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ .....ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΙΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΜΕ....ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΚΗΝΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΖΩΗΡΩ.....ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΥΡΕΜΙΣΤΗΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΣΗΧΩ......ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΟΝΟΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΟΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ΑΣΠΕΡΓΙΛΟ...ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ.....ΚΑΤΣΑΜΕ 22 ΜΕΡΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗ....ΤΗΝ 23 ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΗΓΑΝΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ...ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ.......ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΦΡΙΚΤΑ ....ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ....ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ???? ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 12 ΠΟΥ ΕΦΗΓΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ...ΕΦΗΓΑΝ ΑΛΛΑ 10 ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΚΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΗΓΕ ΤΟ ΓΕΩΝΟΜΗΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ...ΚΑΙ Ο ΑΣΠΕΡΓΙΛΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΦΙΑΧΝΑΝΕ ΤΙΣ ΧΙΜΙΟΘΕΡΑΠΙΕΣ......ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΡΥΨΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.....ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012....ΔΟΛΟΦΟΝΙΣΑΝ 10 ΠΑΙΔΙΑ....ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ......ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ...ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΒΑΡΔΗΝΟΓΙΑΝΝΗΣ...... ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ...ΤΟ ΕΦΙΑΞΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ...ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΟΥΛΑΣ.....ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ....ΟΠΩΣ ΖΗΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ...ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥ....ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΠΙΔΑ ...ΚΑΤΣΑΜΕ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ.....ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΡΘΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ......ΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.....ΚΟΛΗΣΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΝΑ ΜΗΚΗΤΑ ...ΤΟΝ ΑΣΠΕΡΓΙΛΟ....ΕΠΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΤΙ ΠΟΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ .....ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΙΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΜΕ....ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΚΗΝΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΖΩΗΡΩ.....ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΥΡΕΜΙΣΤΗΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΣΗΧΩ......ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΟΝΟΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΚΟΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ ΑΣΠΕΡΓΙΛΟ...ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ.....ΚΑΤΣΑΜΕ 22 ΜΕΡΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗ....ΤΗΝ 23 ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΗΓΑΝΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ...ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ.......ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΦΡΙΚΤΑ ....ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ....ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ???? ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 12 ΠΟΥ ΕΦΗΓΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ...ΕΦΗΓΑΝ ΑΛΛΑ 10 ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΚΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΗΓΕ ΤΟ ΓΕΩΝΟΜΗΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ...ΚΑΙ Ο ΑΣΠΕΡΓΙΛΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΦΙΑΧΝΑΝΕ ΤΙΣ ΧΙΜΙΟΘΕΡΑΠΙΕΣ......ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΡΥΨΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.....ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012....ΔΟΛΟΦΟΝΙΣΑΝ 10 ΠΑΙΔΙΑ....ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ......ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ...ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΒΑΡΔΗΝΟΓΙΑΝΝΗΣ......Kostantinos Αυτό το βίντεο το έφτιαξα εγώ αλλά υπάρχει η πηγή ποιος το διηγείται .. Να είστε καλά και μην σταματήσετε τον αγώνα σας
Kostantinos καλησπέρα σας .. να πείτε στους γύρο σας ότι ενας άνθρωπος μου ειπε ΟΤΙ .. εμείς καναναμε το δεύτερο της η πατητηδας και το παιδάκι μας μετα απο 10 μερες έγινε δυσκοίλιο και μεσα σε ενα μηνα στο ογκολογικό ΕΛΠΙΔΑ με εναν αγώνα 3 χρονια και η κατάληξη θέλετε να την ακούσετε .. ΜΑΚΡΙΑ απο τα εμβόλια ΜΑΚΡΙΑ ... ολοι η γιατροί ειναι ενημερωμένη αλλα ολοι κουβέντα δεν λένε μην χάσουνε την δουλειά τους ολα για το χρήμα ΟΛΑΑΑ καλο βράδυ και συγνώμηKostantinos Panas το παιδάκι μας πέθανε Κυρία μου πέθανε άδικα και το σπίτι μας έκλεισε εδω και ενα χρονο αυτη ειναι η κοινωνία μας
Pap..... Δεν είναι μύθος.....με την πρωτη δόση του mmr άλλαξε συμπεριφορά το παιδί μου ..! Είναι τώρα 16 ετών και έχουμε θέματα.....!!!
Ilektra Sotiria εγω αρχισα εμβολιασμο στο παιδι μου αλλα ευτυχως εγκαιρως το σταματησα το μονο που ευχομαι να μην ειχα ξεκινησει καν!!!!!!!!!!! τωρα ειμαι στην διαδικασια να ακυρωσω τα εμβολια που εχουμε ηδη κανει! το παιδι μου ειναι τυχερο γιατι εκανε μονο διασπαση προσοχης, ειδικη γλωσσικη διαταραχη και οριακη νοητικη!!!!!! η ΦΑΙΔΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ 7!! ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΛΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟ ΚΤΛ!!!!!!! ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ ΕΠΑΝΑΦΟΙΤΗΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ?????????????Ilektra Efremidou Γιωργο Γαβρα η κορη μου σημερα ειναι 7 ετων την θηλασα για 28 μηνες θα μου πεις μπραβο, στο θεμα των εμβολιων ομως την πατησα εκανα τα εμβολια μεχρι 1,5 χρονων, προλαβα δηλαδη το MMR με αποτελεσμα ειδικη γλωσσικη και διασπαση, φετος καναμε επαναφοιτηση νηπιου λογο οσων ανεφερα!!!!!!!!!!!!! τωρα ειμαστε σε φαση εξουδετερωσης εμβολιων και παμε καλααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dimitris Η κόρη μου 10 μέρες μετά από το MMR στα 2 της χρόνια παρουσίασε ατοπική δερματίτιδα σε μεγάλη έκταση σε πρόσωπο και σώμα και σταμάτησε να μιλά ενώ είχε αρχίσει να λέει πολλές λέξεις. O παιδίατρος μας είπε να σταματήσουμε τους εμβολιασμούς. Τώρα είναι 5 και παλεύουμε ακόμη και με τη δερματίτιδα και με λογοθεραπείες.
Thanos χαλαρα , απο τη μια εξοντωνουν την ανθρωποτητα και απο την αλλη θελουν να την σωσουν με εμβολιακια κλπ. οσοι γουσταρετε , να τα κανετε τα εμβολια ωστε να διαπιστωσετε ιδιοις ομμασι απο το σκληρο δρομο και να τρεχετε. οπως γινεται και τωρα που ο κοσμος δεν θελει να καταλαβει οτι ολο το πολιτικο συστημα τον κοροιδευει και τον περιγελα και αυτος μια ζωη μαλακας περιμενει καποιο απο τα πολιτικα καθαρματα να τον σωσει. επανερχομαι , ο γιατρος στο ατικο που τρεχουμε καθε τριμηνο για εγκεφαλογραφηματα να δουμε αν κανει δουλεια το σιροπι που παιρνει η μικρη πρωι βραδυ με την νοστιμη "μεταλλικη" γευση που σου ερχεται να ξερασεις (ετσι ωμα θα τα λεω να γουσταρετε) , και οχι καποιος γιατρουδακος της σειρας , μας ειπε "υπαρχει εξαρση αυτισμου και ειδικα ολων των μορφων επιληψιας σε μεγαλυτερο ποσοστο σε κοριτσακια κυριως ηλικιας 5-6 ετων", σκεφτειτε ποια εμβολια γινονται τοτε και περαστικα σας.... στην ταξη της κορης μου ειναι 3 παιδια 'αν ειναι δυνατον' με επιληψια , τυχαιο παντα...Κρατιεμε να ξερατε πως κρατιεμε να μην βρισω , μαιο καναμε το εμβολιο και τον ιουνιο αρχισανε τα επεισοδια αφαρετικης επιληψιας , εκει που επαιζε το μικρο ξαφνικα και για κλασματα δευτερολεπτου εμενε στα χαμενα σα ζομπι και μετα ολα καλα προς τελος ιουλιου χαμος καθε 5 λεπτα να βλεπεις το παιδι σου να μενει λες και διακοπτετε η τροφοδοσια του κινητηρα και κομπιαζει... ειπα και στο προηγουμενο ποστ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ με τα νευρακια αυτων που εχουν το προβλημα και τρεχουν και δε γαμιετε το οικονομικο κοστος αλλα το ψυχικο δεν πληρωνεται με τιποτα. εδω δεν ειναι μια ομαδα που μαλωνουμε αν μας ψεκαζουν ναι ή οχι αναλογα τα γουστα και το τροπο σκεψης του καθενος , εδω υπαρχει κοσμος με το προβλημα στο ιδιο του το σπιτι. βρε δε πα να γα , λεω'γω
Ρένα Εμβολια=Απειλη η Βοηθεια; Σας ευχαριστω πολυ για την αποδοχη στην πολυ ενδιαφερουσα ομαδα σας,δυστυχως εχω και εγω κακη εμπειρια απο το ΜΜR, η κορη μου παρουσιασε το εξανθημα της ιλαρας και ο γιος μου ταλαιπωρηθηκε με θρομβοπενικη πορφυρα
Δήμητρα Στα 15 μου με ανάγκασαν οι δικοί μου na κάνω το εμβόλιο για τον καρκίνο της μήτρας. Έκανα μόνο thn πρώτη δόση. Δεν ξέρω ti έχει αυτό to εμβόλιο αλλά δεν μπορούσα για περίπου 2 εβδομάδες na κουνισω to χέρι μου. Είχε πρηστεί.
Eva εμενα το παιδι μου επαθε πολλα με το tetravac......χρονια ετρεχα στα νοσοκομεια....εβγαλε καντηλες ..σπυρια παντου..καναμε ολες τις εξετασεις καλλιεργιες,βιοψιες μεχρι παρακεντηση μυελου του εκαναν κ δεν εβρισκαν τπτ......ηταν απο το εμβολιο.....μην τα πολυλογω,,,πολλες φορες νοσηλευτηκε το παιδι....
Ιωάννης Μπάκνης Οι μαζικοί εμβολιασμοί έχουν στόχο να ευνουχίσουν την υγεία των παιδιών μας να τους αφαιρέσουν το φως που έχουν μέσα τους και να προετοιμάσουν μελλοντικούς σίγουρους πελάτες για τα βαμπίρ της ανθρωπότητας, τις φαρμακοβιομηχανίες. Αυτό το πετυχαίνουν βάζοντας μέσα στο αγνό σωματάκι τους μέχρι τα 2 τους χρόνια καμμιά 25αριά δηλητήρια. Η συγκεκριμένη ανάρτηση λειτουργεί πονηρά του στύλ ''μην κάνετε όλα τα εμβόλια στα παιδιά σας, μόνο τα της βρεφικής ηλικίας'', διότι αυτά αρκούν για να βλαπτούν ανεπανόρθωτα. Αν με το σχόλιό μου θεωρεί ο διαχειριστής της σελίδας ότι προσβάλλω την Malik Magrepli, ας με διαγράψει. Ένα είναι σίγουρο. Χάνουν πολλούς πελάτες και θα χρησιμοποιήσουν όλους τους τρόπους για να το αποτρέψουν αυτό. Καί όσο γι' αυτούς που λένε ότι μιλάμε πολύ φανατικά εναντίον των εμβολίων, τους εύχομαι να μην περάσουν ποτέ 3-4 χρόνια στο παιδοογκολογικό όπως πέρασα εγώ και χιλιάδες άλλοι σαν κι εμένα.
Βικυ Καλησπερα σας.... το παιδι μου μετα απο καθε εμβολιασμο απο το 10ο μηνα και μετα παρουσιαζε επιληπτικες κρισεις, αφαιρεση,τρομο..... διαγνωστηκε με εστιακη επιληψια.... η αιτιολογια αγνωστη..... αλλα.....σταματησαμε τους εμβολιασμους ,τελος και οι κρισεις!!!!μπορειτε να δωσετε αλλη εξηγηση περαν του οτι κατι συνεβαινε με τα εμβολια;;;;Βικυ να συμπληρωσω τις εντερικες διαταραχες και την ατοπικη δερματιτιδα που επισης εξαφανιστηκαν με τη διακοπη των εμβολιασμων!!!!Βικυ οταν σταματησαμε τους εμβολιασμους ,περιπου 14 μηνων, (ειναι 6 ετων σημερα) εξαφανιστηκαν τα συμμπτωματα και το ηλεκτροεγκεφαλογραφημα φετος δεν εδειξε εστια πλεον!!!! δεν εχει ξανακανει κριση απο τοτε και μαλιστα διεκοψα και την αντιεπιληπτικη θεραπεια με δικη μου ευθυνη (μονο ενα μηνα πηρε Trileptal) επειδη το παιδι παρουσιαζε ανορεξια και επιθετικοτητα!!!! Μετα απο τις διακοπες φαρμακων και εμβολιων τελος ολα!!! Κρισεις να σημειωσω οτι εκανε ΜΟΝΟ μετα απο εμβολιο!!!!!ακομα και ως βρεφος 2 μηνων με το πρωτο εμβολιο παρουσιαζε νευρικοτητα και πολυ εντονο κλαμα!!!! δεν τον καναμε καλα!!!! κι οσο εμβολιαζαμε τοσο χειροτερευε!!!!!
Mary Εμβολια=Απειλη η Βοηθεια;Καλημερα σας.Στις 13 Μαιου η 12,5 μηνων κορουλα μου εκανε την πρωτη δοση του engerix.Δυστυχως οπως κ τα αλλα δυο εμβολια ετσι κ αυτο της εκανε υψηλο πυρετο 40 για 4 μερες.Αφου επεσε ο πυρετος εχει ενα μονιμο μπουκωμα που δεν περναει.Της βαζουμε παρα πολυ ορο τη ρουφαμε αλλα δεν βγαινει κατι.Ακουω χρου χρου στη μυτη της κ το βραδυ δυσκολευεται παρα πολυ στην αναπνοη.Την ελεγξα για κρεατακια κ δν εχει.Λετε να της αφησε κουσουρι το εμβολιο?Κοντευω να τρελαθω.Το επαθε μετα το εμβολιο.Εννοειται διακοπτω ολα τα εμβολια.
Niki Εμβολια=Απειλη η Βοηθεια;Γεια σας,σημερα πηγα σε μια γιατρο γενικη α επιμελητης και πηρα το θαρρος να της ζητησω βεβαιωση για την αναβολη των εμβολιασμων λογω ανεπυθημητων ενεργειων σε προηγουμενους εμβολιασμους....ξερει και το παιδι μου φυσικα....ειδε και το βιβλιαριο του....και να ναι καλα η γυναικα με βοηθησε......Ξερετε τι μου ειπε εμπιστευτικα????? και οποιος θελει με πιστευει,οποιος δε θελει δεν πειραζει........οτι πρωτα πανε τα εμβολια και μετα τα ναρκωτικα.......τοσο κακο κανουν!!!!! με πιασαν τα κλαματα οταν αρχισα να τις λεω πως μετα το πρωτο εμβολιο αρχισε το παιδι να κουναει το κεφαλι του περα δωθε στον υπνο του και καθε φορα αρρωστεναι μετα απο το επομενο εμβολιο!!!!! με καταλαβε απολυτα και οτι χρειαστω θα με βοηθησει....μεγαλη ανακουφιση,εγραψα και το παιδι σχολειο....Υπαρχουν και γιατροι τελικα χωρις παρωπιδες που αφουγκραζονται τον αλλο,χωρις να προσπαθεις να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας..........της ευχομαι χιλια καλα να της ερθουν!!!
Anna Kostas Να συμπληρωσω και μια δικη μου μαρτυρια.Συζητωντας με εναν νευρολογο τον ρωτησα γιατι εχουν συνδεσει τους εμβολιασμους με τα αυτοανοσα νοσηματα.Και μου απαντησε απλα,Γιατι ειναι αληθεια.
Grigoria 6 Ιουνίου στις 10:28 μ.μ.Πριν μια εβδομάδα κάναμε το εμβόλιο πνευμονιοκοκου από την Δευτέρα είμαστε παίδων σε κακό χαλι........το παιδί......έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά....
Grigoria Ria Μου είπαν ότι έχει μικρόβιο.άντε να αναφερθώ περαιτέρω στρεπτοκοκο.το μικρόβιο μπήκε στον οργανισμό της μια εβδομάδα.τυχαίο;;;είναι άσχημα το κορίτσι.... Μου είπαν ότι κολλάει από την ατμόσφαιρα μα οκ καλά τυχαίο στην μια εβδομάδα;;;Γτ όταν είπα ότι έκανε εμβόλιο μου είπαν δειλά ότι έχω λάθος....ενώ στον οργανισμό της μπήκε το μικρόβιο πριν μια εβδομάδα.....
Maria Σας έκανε και ωτίτιδα?Είχαμε μια άλλη μανούλα πιο παλιά που μετά από το εμβόλιο του πνευμονιόκκου είχε πάθει σοβαρή ωτίτιδα το παιδί...
Grigoria Ria Ναό μάζεψε υγρό το αυτί της αν εξελιχθεί ναι θα έχει ωτίτιδα
Grigoria Ria Το στόμα ο λαιμός η γλώσσα κ τώρα κ στα χείλια γέμισε αυτρες σπυριά γεμάτο πύον.την πλένω εγώ Γτ κάνεις δεν το κάνει με ένα διάλυμα κ γάζες σαν τοπική αναισθησία ελάχιστη να χάσει την αίσθηση από το πύον κ τον πόνο για να φάει έστω έστω κ ένα ψίχουλο.....
Grigoria Συμπτώματα.. Έντονος εμετός υψηλό πυρετό ωτίτιδα αιγιαλίτιδα...πύον σε όλο το στόμα πόνος κοιλίας αφόρητος πόνος κοπωση υπνηλία σήμερα εξαντλήθηκε το μωρό.με αποτέλεσμα την πλήρη άρνηση σε όλα ακόμα κ μα σηκωθεί από το κρεβατι
Σοφία Θα τα πω εν ολίγοις και χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα σχόλια.. Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών....Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 2 έφηβες στο νευρολογικό τμήμα του Νοσοκομείο με φλεγμονή στον εγκέφαλο μετά το συγκεκριμένο εμβόλιο και αναζητώνται ιατροί εξωτερικού που θα αναλάβουν την εγχείρησή τους......Προκαλώ λοιπόν όλους τους άπιστους Θωμάδες να το ψάξουν περαιτέρω....κάντε ένα τηλέφωνο

ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑ: ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Katerina .
Ιστορικό εμβολιασμού της Μαρκέλλας σύμφωνα με το βιβλιάριο υγείας είναι:

2009, 24 Νοεμβρίου - Infanrix hexa
2010, 01 Ιανουαρίου - Infanrix hexa
2010, 01 Φεβρουαρίου - Synflorix
2010, 24 Φεβρουαρίου - Menjugate
2010, 22 Μαρτίου - Infanrix hexa
2010, 10 Απριλίου - Synflorix
2010, 12 Μαΐου - Menjugate
2010, 18 Ιουνίου - Synflorix

Θα σταθώ λίγο στο εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου Synflorix, το τελευταίο εμβόλιο που έκανε η Μαρκέλλα. Το 2012 βγήκε καταδικαστική απόφαση κατά της GlaxoSmithKlein για τους θανάτους 14 παιδιών από το εμβόλιο Synflorix στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου που είχαν προηγηθεί στην Αργεντινή.  Στην αγορά του Βελγίου έφτασε το 2010.  Όμως το 2012 το Synflorix αποσύρθηκε από την αγορά του Βελγίου χωρίς ποτέ να ανακοινωθεί η πραγματική αιτία αυτής της απόσυρσης.  Η χρονολογία που έγινε χρήση αυτού του εμβολίου στην Μαρκέλλα είναι το 2010!!!

Τα γεγονότα μετά από τον τελευταίο εμβολιασμό της Μαρκέλλας έχουν ως εξής:

2010, 21 Ιουλίου - Σπασμοί κατά την διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.  Στο νοσοκομείο είπαν ότι οι σπασμοί είναι φυσιολογικοί σε παιδιά μέχρι δύο ετών

Ενδιάμεσα - Άρχισε να κουτσαίνει χωρίς λόγο.  Ο παιδίατρος δεν βλέπει κάτι το ανησυχητικό.

2010, 14 Οκτωβρίου - Το μεσημέρι το παιδί χάνει τις αισθήσεις του εκεί που έπαιζε.  Μέχρι που να φτάσει στο νοσοκομείο είχε συνέλθει.  Του έκαναν κάποιες εξετάσεις για την απώλεια συνείδησης αλλά δεν βρήκαν τίποτα.  Συνέστησαν εγκεφαλογράφημα το οποίο έπρεπε να γίνει στην Αθήνα.  Το συντομώτερο ραντεβού ήταν σε 22 ημέρες.

2010, 04 Νοεμβρίου - Δυστυχώς το παιδί δεν πρόλαβε να κάνει το εγκεφαλογράφημα.  Στις 20 ημέρες είχε πάλι σπασμούς στον ύπνο του.  Στις 3:30 στο νοσοκομείο έλλειπε ο εφημερεύων γιατρός.  Έφτασε μετά από δύο ώρες.  Στο διάστημα αυτό το παιδί έκανε σπασμούς στα χέρια μιας ειδικευόμενης γιατρού.  Όταν μετά από δύο ώρες έφτασε ο γιατρός το μωρό είχε κάτι σαν λόξυγγα από το πολύ κλάμα.  Δεν μπόρεσαν να βρουν ελικόπτερο για να το μεταφέρουν από το νησί.  Κάποια στιγμή ανέφεραν ότι έπρεπε το παιδί να διασωλήνωθεί.

2010, 5 Νοεμβρίου - Στις 8:00 ανακοινώθηκε στην οικογένεια ότι το παιδί έπαθε αναρρόφηση

2010, 6 Νοεμβρίου - Σε ηλικία 13μιση μηνών ήταν να γίνει η βάπτισή της Μαρκέλλας.  Αντί όμως για βάφτιση έγινε η κηδεία της και εκεί μοιράστηκαν και οι μπουμπουνιέρες

Νομίζω ότι κάθε άλλο
σχόλιο είναι περιττό!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Για το ΓάλαΣας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας: