Sugar Blues - Σοκαριστικό ντοκυμαντέρ που πρέπει να το δούν μικροί και μεγάλοι!!!!!

Sugar Blues...

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Τσεχίας, 2014 Διάρκεια: 78’
Eίναι η ζάχαρη εθιστική; Αυτό πιστεύει η σκηνοθέτις Αντρέα Κουλκόβα, που συνειδητοποίησε τον εθισμό της όταν, όντας έγκυος, διαγνώστηκε με διαβήτη. Αναζητώντας τρόφιμα που δεν περιέχουν ζάχαρη, ταξίδεψε επί πέντε χρόνια σε πέντε ηπείρους, συγκεντρώνοντας στοιχεία για τη γιγάντωση της ζαχαροβιομηχανίας και τις επιπτώσεις της.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η σκηνοθέτις διαγνώστηκε με διαβήτη κύησης. Ανησυχώντας για την υγεία του μωρού της, αλλά και για όλη την οικογένειά της, αναζητά τρόφιμα που δεν περιέχουν κατεργασμένη ζάχαρη. Αυτό όμως σύντομα αποδεικνύεται αδύνατο, αφού η ζάχαρη υπάρχει παντού και σε όλα - από σοκολάτα μέχρι ... κρέας. Ο φόβος για το αγέννητο μωρό της αλλάζει τις διατροφικές συνήθειες στην οικογένεια της Άντρεα και παρακινεί την έρευνά της για τη βιομηχανία ζάχαρης και την επιρροή της ζάχαρης στην υγεία μας.




Έτσι, η σκηνοθέτις ξεκινά μια έρευνα για την επίδραση της ζάχαρης στον ανθρώπινο οργανισμό. Με την επιμονή ενός ντετέκτιβ, εντοπίζει τις σχέσεις μεταξύ πολυεθνικών εταιριών, πολιτικών και των συστημάτων υγείας. Η έρευνα που ξεκίνησε στην κουζίνα της, συνεχίστηκε στις πέντε ηπείρους επί πέντε χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν το ντοκιμαντέρ «Sugar Blues».
Όμως, η οικογένειά της την χρειάζεται, ειδικά ο μικρότερος γιος της. Θα μπορούσε η ζάχαρη να ευθύνεται για τα προβλήματα της υγείας του; 


Μια τραγικωμική, ζωηρή συγκινητική, συναισθηματική, ενημερωτική και εμπνευσμένη ιστορία για όλα εκείνα που δεν γνωρίζαμε για τη ζάχαρη και την επίδρασή της στον οργανισμό μας! 

Δείτε το ντοκυμαντέρ





Πηγή: ΕΤ3


Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: